Gemeente IJsselstein


Baggeren watergangen in binnenstad

Datum: dinsdag 15 mei 2007
Van maandag 21 mei tot en met 22 juni wordt de watergang langs de Havenstraat, de Stadsgracht en het laatste gedeelte van de Benschopperwetering gebaggerd.

De verontreinigde baggerspecie wordt afgevoerd naar een erkende stortlocatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente en De Stichtse Rijnlanden.
Plezierbootjes in watergangen
In de watergang langs de Havenstraat en de Stadsgracht liggen diverse roei- en plezierbootjes van particuliere eigenaren. De eigenaren van deze bootjes moeten tijdens de uitvoering van de werkzaamheden hun bootjes tijdelijk uit de watergang verwijderen of aanmeren op een locatie waar ze niet in de weg liggen. Waterschap en gemeente verzoeken de eigenaren van de bootjes vriendelijk hun bootje voor maandag 21 mei uit de watergang te verwijderen. Verkeershinder
Om de veiligheid van weggebruikers en werknemers te waarborgen voert de aannemer de baggerwerkzaamheden zoveel mogelijk vanaf het water uit.
Als het toch nodig is om de bagger vanaf het water over te laden op vrachtwagens op de openbare weg, dan zullen borden worden geplaatst. Ook zullen dan ter plaatse snelheidsbeperkingen gelden. Indien nodig kan de aannemer in overleg met de gemeente een weghelft tijdelijk afsluiten.

Meer informatie
Aanvullende informatie en een kaart van de te baggeren watergangen staan op de site van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl. Voor meer informatie over het baggerproject kunt u terecht bij Richard Velis, afd. projecten, tel. (030) 634 58 65.