Gemeente Wassenaar

Fietsers straks voorrang op rotondes

In de week van 21 mei wordt een begin gemaakt met het ombouwen van de rotondes Lange Kerkdam - Van Oldenbarneveltweg - Prinsenweg, Van Cranenburchlaan - Van Duivenvoordelaan en de rotonde Rozenplein. De bedoeling is dat per 1 september a.s. fietsers op de rotondes voorrang zullen hebben op het overige (auto)-verkeer. In de periode van aanpak en 1 september volgt nog een ter visielegging van het verkeersbesluit.

Het waarom van de voorrangsmaatregel kwam in de gemeenteraad van 2 april jl. tot stand, omdat Wassenaar een uitzonderingspositie in nam ten opzichte van vele andere gemeenten. Steeds meer gemeenten kennen al een eenduidige voorrangsregeling op rotondes. Het is om die reden en die van de veiligheid dat ook Wassenaar zijn rotondes zal gaan ombouwen en daarmee de regels gelijkstelt met de andere gemeenten in het land. Voor de zomervakantie zullen de werkzaamheden achter de rug zijn. Hoewel geen reconstructie nodig is, zal ook per 1 september een voorrangsregeling gelden voor fietsers op de rotonde Stadhoudersplein.

Voor het ombouwen trekt de gemeente per rotonde drie werkweken uit, om eind juli klaar te zijn.

Onvermijdelijk hierbij zijn de benodigde omleidingen en het tijdelijk aanpassen van rijrichtingen in bepaalde straten. Daarnaast zullen er avond en nachtelijke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd die helaas voor de nodige geluidsoverlast zullen zorgen. Die werkzaamheden zijn met name bedoeld om te voorkomen dat het drukke verkeer overdag niet onnodig wordt gehinderd door de uitvoering en om te voorkomen dat het verkeer niet vastloopt in Wassenaar. De omwonenden zijn over de maatregelen per brief op de hoogte gesteld.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl