Stadsdeel Amsterdam-Noord

Start nieuwe inzamelwijze in Jeugdland en de Molenwijk

Op maandagochtend 21 mei, geeft Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder voor onder meer Openbare Ruimte en Leefomgeving, het startschot voor een andere manier om het grofvuil in te zamelen: de kringloopbedrijvigheid.

Bewoners van Amsterdam kunnen hun grofvuil zes dagen per week gratis kwijt op een van de zes Amsterdamse Afvalpunten. In Amsterdam-Noord is er een Afvalpunt op de Struisgrasstraat, achter de Papaverweg. Inwoners van Amsterdam-Noord die niet in de gelegenheid zijn hun afgedankte spullen naar het Afvalpunt te brengen, kunnen die, na afspraak, op laten halen. In Jeugdland en de Molenwijk haalt het stadsdeel dit afval vanaf maandag dan aan huis op. Bewoners hoeven het niet meer op de afgesproken plek buiten neer te zetten.

Voor het inzamelen van grof vuil werkt het stadsdeel samen met de Stichting BSN Werkervaringsbedrijf en de stichting Kringloopbedrijf de Locatie.

Deze uitbreiding van de dienstverlening heeft een groot aantal voordelen:


* er komt minder niet aangemeld grof vuil op straat te staan en dit komt het straatbeeld ten goede;

* de nieuwe werkwijze biedt onder andere jongeren de kans werkervaring op te doen;

* het ophalen aan huis komt ook het milieu ten goede omdat afval beter wordt gescheiden en er meer hergebruik van goederen is.

In de loop van 2007 schakelen ook de andere wijken over op dit nieuwe inzamelsysteem voor grofvuil.

Aanmelden grofvuil

Het dagelijks bestuur investeert flink in de openbare ruimte en betrekt bewoners nadrukkelijk bij het leefbaar houden van hun buurt. Het stadsdeel vraagt bewoners dan ook zich te houden aan de regels voor het aanbieden van afval en hun grof vuil altijd aan te melden. Dit is mogelijk via het formulier op de website, of telefonisch op het algemene nummer 020-6349 911. De milieupolitie controleert de naleving van deze regels.