Gemeente Alkmaar


Persuitnodiging

Alkmaar, 14 mei 2007

Startbijeenkomst Regionale Campagne Huiselijk Geweld

In aansluiting op de landelijke voorlichtingscampagne huiselijk geweld, is door de centrumgemeente Alkmaar het initiatief genomen om deze campagne een regionaal vervolg te geven.

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de start van deze campagne:

Datum: maandag 21 mei 2007
Tijdstip: 11.00 uur
Locatie: Stadhuis van Alkmaar, Langestraat 97, Foreestkamer

Tijdens deze bijeenkomst geeft wethouder Wim van Veen het startsein voor de campagne in Noord-Kennemerland. Wat de heer Van Veen betreft, is aandacht voor dit onderwerp noodzaak: "..huiselijk geweld moet uit de taboesfeer worden gehaald, bespreekbaar maken, dat is een eerste noodzakelijke stap om geweld in huiselijke kring te stoppen".

De voorlichtingsmiddelen in deze campagne worden gefaseerd ingezet. De eerste fase start met een intensieve Abri poster inzet en busposters in stads- en regiobussen. Gelijktijdig wordt een serie artikelen aangeboden aan de lokale en regionale media. Enkele weken later volgt verspreiding van voorlichtingsmateriaal aan professionals. Zij vormen een belangrijke schakel bij her- en erkenning van geweld in huiselijke kring.

Bestuurders in de drie regio's van Noord-Holland Noord onderschrijven het belang van deze campagne. Er is een samenwerking gestart waardoor de campagne ook wordt uitgerold in de Kop van Noord-Holland Noord en West-Friesland. Deze brede opzet vergroot de 'contact' kans aanzienlijk.