Gemeente Winterswijk


Informatiebijeenkomsten locatie Brede School

16 mei 2007

Winterswijk - Voordat de raad een besluit neemt over de locatie Brede School organiseert het college twee informatieavonden. Op maandag 21 mei staat de locatie waar nu De Olm, De Vlier, Het Klaverblad en wijksteunpunt de Oosthoek gevestigd zijn centraal. Op woensdag 23 mei komt de locatie waar nu de sporthal De Pelkwijk, De Kolibrie (voorheen Prof. Kohnstamm en De Ribes) en de Prins Willem Alexanderschool gevestigd zijn aan de orde. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in Zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71. Iedereen is van harte welkom.

De locatiekeuze voor de Brede School is onderwerp van gesprek geweest op een informatieavond van de gemeenteraad op 10 april jl. Tijdens deze bijeenkomst is gebleken dat er onder met name de buurtbewoners nog veel vragen zijn over de te bouwen school. De gemeente organiseert daarom twee informatieavonden. Tijdens deze bijeenkomsten laat de gemeente zien welke ruimte de te bouwen school in beslag neemt op twee locaties. Ook schenken ze aandacht aan de verkeersoplossingen. Aanwezigen krijgen volop de gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen hun wensen en bezwaren kenbaar maken. Na deze bijeenkomsten neemt de raad een besluit, waarbij de inbreng van beide avonden wordt meegenomen.

Gewenste locatie
De schoolbesturen van de Prins Willem Alexanderschool, De Vlier, De Kolibrie en De Olm hebben samen met de gemeente en de Stichting Welzijn Winterswijk ideeën uitgewerkt voor een Brede School in Winterswijk Oost. De gemeenteraad heeft vorig jaar ingestemd met de realisatie van de Brede School en heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. De directies van de deelnemende partijen hebben unaniem hun voorkeur uitgesproken voor het realiseren van een Brede School op de locatie waar nu De Vlier, Het Klaverblad, De Olm en wijksteunpunt de Oosthoek staan. Zij zijn van mening dat deze locatie het beste aansluit bij de inhoudelijke samenwerking en de wijkontwikkeling.