Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Rijden onder invloed

Apeldoorn, 21-05-2007 o Om het aantal letselongevallen in het verkeer terug te dringen, houdt de politie zowel overdag als in de donkere uurtjes alcoholcontroles. Van vrijdag op zaterdag 19 mei werden zes bestuurders betrapt met drank op achter het stuur.

Bij een alcoholcontrole aan de Deventerweg bleken aan het begin van de avond twee bestuurders te hebben gedronken. Een 54-jarige man uit Brummen blies 0.6 promille en kreeg een boete. Een 40-jarige Apeldoorner blies het dubbele promillage en bleek ook nog een boete te moeten betalen. Aangezien de man geen vast woonadres heeft werd contact met de officier van justitie opgenomen. Deze bepaalde dat de man een boete van 500 euro moest betalen. Dit kon de man niet en zn auto is op het politiebureau achtergebleven.

Om 19.15 uur maakte een 46-jarige Apeldoorner in de Maten het wel heel bont. Hij blies 2.0 promille en kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Tot slot werden na middernacht een 44-jarige man uit Monnickendam, een 24-jarige en een 41-jarige Apeldoorner bekeurd voor het rijden onder invloed. De eerste reed op de Engelanderweg in Beekbergen en blies bij controle 0.8 promille. De tweede reed zonder verlichting op de Heemradenlaan en blies. De laatste werd op de Kayersdijk aangetroffen en blies 0.8 promille. Met een bekeuring en de 24-jarige met een proces-verbaal ging men later in de nacht naar huis