Ingezonden persbericht


Ahrend stroomlijnt verkoopprocessen met Enterprise Service Bus van Cordys

Inzet resulteert in efficiënte administratie, lagere TCO en verbeterde klantenservice

Putten, Amsterdam, 21 mei 2007 - Project- en kantoorinrichter Ahrend stroomlijnt zijn verkoopofferteprocessen door applicaties te koppelen met de Enterprise Service Bus (ESB) van Cordys, leverancier van Business Process Management Suite-oplossingen (BPMS). Dankzij de ESB-inzet hebben medewerkers via een eenvoudige, overzichtelijke gebruikersinterface toegang tot informatie uit uiteenlopende applicaties die voorheen niet te koppelen waren. Hierdoor verloopt de integrale verwerking van offertes en orders sneller en met minder foutkansen. Ook is de Total Cost of Ownership lager en komt de aanwezige functionaliteit beschikbaar voor een groter aantal medewerkers.

Met ESB zijn verschillende bestaande èn nieuwe applicaties te integreren in een servicegeoriënteerde omgeving. Twee nieuwe applicaties zijn pCon.Basket en pCon.Planner voor offertes en grafische planningen. Ahrend gebruikt deze vanwege de naadloze aansluiting op het Office Furniture Modeling Language-datamodel (OFML), een standaard binnen de branche. Voorheen voerden salessupportmedewerkers de offerte- en planninggegevens èn wijzigingen uit de pCon-systemen handmatig in Triton in, het ERP-systeem van Ahrend. Dit was een tijdrovend proces met een hogere foutkans. Door inzet van ESB zijn de gegevens uit de pCon-applicaties automatisch uit te wisselen met Triton.

"De Cordys-applicatie stelt ons in staat om de kosten die gepaard gaan met het opstarten, begeleiden en beheren van projecten, beter te beheersen en de dienstverlening naar onze relaties toe naar een veel hoger niveau te kunnen tillen. We verwachten dat we ons hiermee eveneens nadrukkelijker in de markt kunnen onderscheiden", zegt Paul Zuidema, directeur van Ahrend. "Onze accountmanagers, sales-supportmedewerkers èn ontwerpers hebben toegang tot alle systemen en kunnen real-time beschikken over de benodigde gegevens. Hierdoor kunnen we direct op klantvragen reageren en is het mogelijk snel voorstellen te doen, inclusief een budgetindicatie. Na besluitvorming kunnen we een opdracht direct omzetten naar een order voor planning, productie en levering. Kortom, onze verkoopprocessen zullen veel sneller en efficiënter verlopen en dat zal zich in een positief resultaat voor onze klant vertalen."

"Ahrend moet gegevens over klanten, offertes en orders snel kunnen toevoegen, wijzigen en inzien", zegt Michiel Oldenhof, Vice-President Sales van Cordys. "Om dat mogelijk te maken, was het belangrijk dat diverse systemen gekoppeld werden en dat medewerkers real-time toegang zouden hebben tot die systemen. Onze oplossing - die verschillende applicaties en menselijke activiteiten respectievelijk rollen integreert in een servicegeoriënteerde omgeving - maakt dat mogelijk. Ook nieuwe systemen kunnen dankzij ESB makkelijk geïntegreerd worden in deze omgeving."

###

Over Ahrend
Koninklijke Ahrend is expert op het gebied van flexibele inrichtingsoplossingen en efficiënt ruimtegebruik. Ahrend stelt mensen in staat professioneel, plezierig en productief te werken en te studeren door opvallend mooie kantoor- en leeromgevingen te creëren. Ahrend is over de gehele wereld actief vanuit eigen vestigingen en via succesvolle samenwerkingsverbanden met vooraanstaande spelers in de markt. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch design'-meubilair omvat Revolt, Mehes, Ahrend 500, Ahrend 350, Ahrend 1200 en andere bekroonde stoel , tafel- en opbergsystemen. Ahrend heeft al meer dan een eeuw ervaring met het inrichten van zakelijke omgevingen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Over Cordys
Cordys (www.cordys.com) levert hoogwaardige Business Process Management-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De unieke, op SOA-technologie gebaseerde oplossing van Cordys voorziet in het sneller en beter ontwerpen, uitvoeren, monitoren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bedrijven in verschillende markten wereldwijd kiezen Cordys voor de verbetering van hun bedrijfsprestaties. Deze optimalisatie is mogelijk doordat IT-systemen dankzij Cordys continu real-time geoptimaliseerd kunnen worden binnen een codevrije omgeving. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,