Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 21-05-2007

Aangehouden met nepvuurwapen

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij op straat liep met een (nep)vuurwapen.

Rond 20.35 uur kreeg de politie diverse telefoontjes van getuigen die een man met een vuurwapen over de Oudegracht hadden zien lopen. Ter plaatse zagen agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 18-jarige man uit Amersfoort werd direct aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Al snel bleek dat het ging om een nepvuurwapen. Het wapen was moeilijk van echt te onderscheiden en is verboden. De jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vier personen aangehouden voor graffiti

UTRECHT Op de Oudegracht heeft de politie in de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei vier personen aangehouden omdat zij graffiti aan het spuiten waren.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie een melding dat een aantal personen beneden aan de gracht graffiti op de muren van de gracht aan het spuiten waren. Ter plaatse troffen agenten vier personen aan. De verdachten waren bezig voorbereidingen te treffen om de grachtmuur te gaan bespuiten. Het viertal 20, 22, 24 en 25 jaar allen uit Spanje werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de politie net op tijd was en dat er nog geen verf op de muur zat.

Man in rolstoel pleegt auto-inbraak

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man in een rolstoel aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 23.45 uur naar de politie omdat men zag dat een man in een opvallende rode elektrische rolstoel een inbraak had gepleegd in een auto die geparkeerd stond aan de Voorsterbeeklaan. Agenten herkenden aan de hand van het opgegeven signalement de verdachte en troffen hem aan op de Europalaan. De 24-jarige man uit Utrecht had een aantal goederen uit de auto nog bij zich. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vernieling

VLEUTEN Op de Hanekampstraat heeft de politie drie minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen.

De politie werd rond 20.05 uur gebeld omdat getuigen hadden gezien dat een aantal jongens vernielingen aan het plegen waren ter hoogte van de Professor Titusbrandsmalaan. Ter plaatse troffen agenten een heftruck half op het perron aan. Het contactslot was vernield. Ook lagen er hekken half over het in aanbouw zijnde spoor. De veroorzakers liepen in de buurt en konden worden aangehouden. Het betrof twee jongens van 14 en één van 16 jaar uit Vleuten en De Meern. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee dieven

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.15 uur twee knapen ter hoogte van de Einsteindreef lopen. Beiden hadden spullen bij zich. De agenten vertrouwden het niet en wilden het tweetal controleren. Op het moment dat de agenten hun voertuig keerden gingen de jongens ervandoor. Een van de jongens 14 jaar uit Utrecht kon worden aangehouden. De tweede verdachte eveneens 14 jaar en uit Utrecht kon in zijn woning worden aangehouden. Beiden werden voor verhoor ingesloten in het bureau. De politie heeft het vermoeden dat er nog een derde verdachte bij de inbraak betrokken is geweest.