Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 21-05-2007

Auto op stenen / krikken

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van maandag 21 mei werden twee mannen aangehouden op verdenking van de poging tot diefstal van vier velgen met banden.

Rond 04.20 uur zagen agenten dat een man wegliep vanaf het Kerkveld. Het viel hen op dat hij erg schichtig om zich heen keek. Vervolgens zagen de agenten vier velgen met banden tegen een auto staan. Gezien deze omstandigheden, gingen zij achter de weglopende man aan.

Zij zagen hem weer op de Prof. Dr. Ornsteinlaan lopen. Hij liep naar een auto toe, waar hij instapte. Achter het stuur zat een andere man. De agenten spraken hen aan. Beiden hadden een warrig verhaal over hun aanwezigheid daar. De bestuurder, een 22-jarige Maarssenaar, had smeer in zijn gezicht. Hij en zijn maatje, een 23-jarige plaatsgenoot, werden aangehouden op verdenking van poging van diefstal van de banden met velgen.

Op het Kerkveld bleek een auto op enkele bakstenen en krikken te staan. De vier banden met velgen waren er afgehaald. Agenten gingen naar de woning van de 26-jarige eigenaar. Hij deed aangifte van de (poging tot) diefstal.

Bocht

NIEUWEGEIN Door zijn opvallende rijgedrag werd een automobilist in de nacht van zondag 20 op maandag 21 mei gecontroleerd.

Rond 01.55 uur zagen agenten dat een automobilist op de Binnenwal een wat ruime bocht nam. Zij reden achter de auto aan en vroegen het kenteken bij de meldkamer na. De apk van de auto bleek te zijn verlopen. Daarop kreeg de automobilist, een 30-jarige Nieuwegeiner, op de Schakelstede een stopteken.

Bij de blaastest blies hij een A (alert), wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 390 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tevens kreeg hij een bekeuring voor de verlopen apk.