Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 21-05-2007

Veel te hard

MAARSSEN Een 38-jarige Utrechter reed op zondagavond 20 mei zo hard, dat hij zijn auto (tijdelijk) op het politiebureau moest achterlaten.

Rond 20.30 uur zagen agenten dat de Utrechter met een snelheid van 160 km/u over de Zuilense Ring reed. Hij werd aan de kant gezet, maar had geen rijbewijs bij zich en kon zich niet legitimeren. Gezien de snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u moest zijn rijbewijs worden ingevorderd. Daar de Utrechter zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Zodra hij zijn rijbewijs op het politiebureau heeft ingeleverd, mag hij de auto meenemen, met het vereiste dat een ander achter het stuur plaatsneemt.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is op het terrein van het politiebureau geparkeerd.

Aanrijding op snelweg

HARMELEN Op maandagochtend 21 mei botste een auto op een vrachtwagen.

Rond 05.35 uur reed een 26-jarige automobilist uit Demmin (Dld) over de snelweg A12 in de richting van Woerden. Bij hem in de auto zat een 54-jarige man uit Grambin (Dld). Vermoedelijk door de regen en opspattend water zag de automobilist een voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 45-jarige man uit Lunteren, te laat. Hij botste met zijn rechterzijde tegen de linkerachterzijde van de aanhanger van de vrachtwagen en vervolgens tegen de linkerachterzijde van de vrachtwagen. De Duitser kwam met zijn auto op de rijbaan tot stilstand, de vrachtwagenchauffeur stopte op de vluchtstrook.

De 54-jarige passagier van de auto had nekklachten en letsel bij zijn oog. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De andere betrokkenen liepen geen letsel op. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Poging inbraak

WILNIS Op zaterdagavond 19 mei werden inbrekers gestoord bij hun criminele activiteiten.

Rond 22.35 uur werd de bewoonster van een woning aan de Bovendijk wakker van meerdere klappen. De vrouw liep naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Zij deed het licht aan en zag dat een donkerkleurige auto van hun oprit wegreed. Vervolgens zag zij dat een ruit van de woning was vernield. De verdachte(n) hadden nog geen kans gezien in de woning te komen.

Getuigen die op zondagavond of eerder die dag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Bovendijk, mogelijk in combinatie met een donkerkleurige auto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.