Politie Haaglanden

Persberichten 21 mei

Haaglanden, 21-05-2007

Roekeloze beginnende bestuurder
Den Haag - De politie hield op maandag 21 mei om 00.15 uur op de Groen van Prinstererlaan een 24-jarige Hagenaar aan voor diverse verkeersovertredingen. De man reed over de Laan van Meerdervoort een snelheid van 75 km/u terwijl 50 km/u was toegestaan en negeerde een rood verkeerslicht. Gekomen bij de kruising met de Savornin Lohmannlaan haalde de bestuurder drie stilstaande personenautos in om nogmaals het rode verkeerslicht te negeren. Nadat politieagenten de man staande hielden bleek dat de alcohollucht de agenten tegemoet kwam. Aan het bureau blies de man 505 ugl. Het betrof hier een beginnende bestuurder. Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar moest zijn rijbewijs inleveren en kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Alcohol in het verkeer
Den Haag - Bij een alcoholcontrole op zondag 20 mei tussen 21.00 en 21.30 uur op de Badhuisweg zijn vijftien bestuurders gecontroleerd. Geen van hen zat met teveel alcohol op achter het stuur. Op de Nieuwe Parklaan werd zondagavond rond middernacht een 43-jarige Naaldwijker betrapt op het rijden onder invloed. Bij de blaastest blies de bestuurder 245 ugl. Dit bleek al de vierde keer binnen drie jaar te zijn dat hij reed met teveel alcohol op. Het rijbewijs is ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

470 passanten houden zich aan snelheid
Den Haag - De politie controleerde zondagmiddag 470 automobilisten op de Benoordenhoutseweg op hun snelheid. Een van hen was in overtreding; een 22-jarige automobilist uit Polen. Hij reed met een snelheid van 109 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. De Pool moest aan het politiebureau een boete van 500,-betalen.

Dieven stelen zonnebrillen
Den Haag - Nog onbekende verdachten braken maandagochtend 21 mei rond
03.00 uur in bij een opticien aan de Paul Krugerlaan. Ze verbraken de voordeur en drongen de winkel binnen. Hier lieten zij een behoorlijke ravage achter en namen een nog onbekende hoeveelheid zonnebrillen mee. Een getuige zag dat de verdachten op een scooter wegreden in de richting van de Brandtstraat. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau De Heemstraat via: 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Automobilist rijdt weg na aanrijding
Den Haag - Een nog onbekende automobilist reed zondag 20 mei rond 06.30 uur door, nadat hij in aanrijding was gekomen met een 26-jarige Haagse automobilist. De 26-jarige reed over de Fruitweg in richting van de Melis Stokelaan toen een zilvergrijze Mercedes met hoge snelheid uit de Blikkentunnel kwam rijden. Het slachtoffer kon het voertuig niet meer ontwijken en reed tegen de bijrijderzijde van de Mercedes. De bestuurder reed daarna de Lau Mazirellaan in. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte(n), belt u dan met de recherche van politiebureau De Heemstraat via: 09008844. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem met 0800-7000.

Honden in beslaggenomen
Leidschendam - De politie heeft op zondag 20 mei rond 02.00 uur op last van de officier van justitie in een woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan twee honden in beslaggenomen. De honden blaften voortdurend en zorgden daardoor voor overlast. Het bleek om twee pitbullachtige honden te gaan. Deze zijn in Nederland verboden en waren eigendom van een 26-jarige Rijswijker en een 51-jarige Leidschendamse. Beiden kregen een proces-verbaal.

Jeugdige bromfietsdieven?
Rijswijk - Een motoragent reed zondag 20 mei om 19.05 uur over de Vredenburchweg toen hij een bromfiets langs zag rijden met daarop twee jongens die duidelijk nog geen zestien jaar oud waren. Hij gaf ze een stopteken, dat ze negeerden. De jongens kwamen ten val en de renden weg. De motoragent kon één van de twee jongens aanhouden en een collega die ondertussen op de hoogte was gesteld, hield even later in het nabijgelegen park de andere jongen aan. De jongens, beiden 13 jaar uit Den Haag, reden op een scooter die was gestolen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Een gewaarschuwd mens
Leidschendam - Een uitbater van een café op de Damlaan wilde op maandag 21 mei om 01.50 uur een dronken vrouw beletten in haar auto te stappen. Dat stelde zij kennelijk niet op prijs, want ze belde de politie. De agenten vertelden haar vervolgens dat zij inderdaad niet in staat was auto te rijden en hielpen haar bij het bellen voor een taxi. De 50-jarige vrouw uit Leidschendam verzekerde hen dat zij niet zou gaan rijden. De verbazing van de agenten was dan ook groot, toen zij drie minuten later toch in haar auto stapte. Ze gaven haar een stopteken en lieten haar een blaastest afleggen. Ze blies 895 ugl. en de agenten hielden haar aan. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille) De vrouw kreeg een proces-verbaal en moet haar rijbewijs inleveren.

Drugsbezit
Leidschendam - Bij een controle van een aantal jongeren heeft de politie op maandag 21 mei omstreeks 00.30 uur bij één van hen een hoeveelheid drugs aangetroffen. De jongens hielden zich op in het portiek van een flat aan de Prins Johan Willem Frisolaan en hadden ieder een koelbox bij zich. Een 18-jarige Leidschendammer bewaarde daar een hoeveelheid drugs in. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Agressieve bestuurder aangehouden
Wassenaar Een 27-jarige automobiliste uit Duitsland kreeg tijdens haar vakantie te maken met een agressieve bestuurder. De vrouw reed zondag 20 mei om 10.20 uur over de Lange Kerkdam en was zich aan het oriënteren op de weg. Een 34-jarige automobilist uit Rotterdam wond zich daar zo over op dat hij de vrouw inhaalde en tot stoppen dwong. Hierna sloeg de man een ruit van haar auto in. De hevig geschrokken vrouw werd door politiepersoneel opgevangen. De agressieve Rotterdammer werd aangehouden en kreeg een bekeuring van 420,-.

Visserijcontroles in het Westland
Westland De politie in het Westland controleerde zaterdag 19 mei tussen 07.30 en 15.30 uur van een aantal vissers de benodigde vergunningen en andere bescheiden. In de regel blijkt nogal eens dat vissers niet zijn voorzien van de benodigde papieren. De (gewone) vispas is geldig voor maximaal twee hengels, met alle legale aassoorten in alle wateren die in het bij die vispas behorende landelijke lijst van viswateren staan. De kleine vispas is geldig voor slechts één hengel, voor bepaalde aangewezen aassoorten en alleen in de wateren die in de bij die kleine pas behorende kleine lijst van wateren genoemd zijn. In totaal werden tien vissers gecontroleerd. Enkele kregen een waarschuwing om de juiste papieren aan te vragen. Zondag 21 mei werden circa 30 vissers gecontroleerd. Slechts een daarvan bleek te vissen zonder de vispas. Hij kreeg een bekeuring.

Uit de bocht
De Lier/Schipluiden - De politie kreeg zondag 20 mei om 18.45 uur een melding binnen dat een auto uit de bocht was gevlogen op de afrit van de A4 naar Den Hoorn. De auto blokkeerde de rijbaan, maar gelukkig waren er geen gewonden. De bestuurder, een 30-jarige man uit De Lier, bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 650 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille).

Vis moet zwemmen
's-Gravenzande - Agenten zagen 20 mei om 19.45 uur een auto rijden waarvan bekend was dat die eerder op de dag bij een visvereniging schade had gemaakt, maar daarna doorgereden was. De bestuurder, een 43-jarige man uit 's-Gravenzande, kwam nu weer van dezelfde locatie en bleek veel te veel gedronken te hebben: hij blies 825 ugl. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). De agenten namen zijn rijbewijs in en hij kreeg een proces-verbaal.

Verdachte bromfietsdiefstal aangehouden
Delft - De politie hield maandagochtend 21 mei om 02.00 uur in de Anna Beijerstraat een 20-jarige Delftenaar aan. De jongen werd betrapt terwijl hij met een bromfiets over straat liep en de agenten een melding kregen dat er een bromfiets was gestolen. Politieagenten die en onderzoek in stelden troffen in een kelderbox aan de van Berensteynstraat nog een bromfiets aan. Ook die werd in beslag genomen. De jongen werd voor nader verhoor ingesloten.

Boot zet Delft op stelten
Delft - Meerdere personen belden zondag 20 mei om circa 18.00 uur met de politie. Vijf jongeren in een boot voerden hard door de wateren van Delft waarbij veel overlast ontstond voor ander publiek en broedende vogels. Dankzij een voorbijganger die de politie het kenteken van de boot wist te vertellen, kent de politie de eigenaar van de boot. Hij kan een uitnodiging verwachten.

Met mini-bike over de weg
Zoetermeer - Politieagenten zagen zondag 20 mei om 17.15 uur een man op een mini-bike rijden over de Amerikaweg. De 19-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal en de mini-bike werd in beslag genomen. Het rijden met een mini-bike op de openbare weg is niet toegestaan.

Jongeren baldadig in zwembad
Zoetermeer - Een groep van vijf Zoetermeerse jongeren (15-19 jaar) kreeg zondag 20 mei om 16.00 uur een zwemverbod voor zes maanden. De jongeren gedroegen zich in het zwembad Aquapark aan de Van der Hagenstraat baldadig en waren betrokken bij een ruzie in het zwembad met onder andere het zwembadpersoneel. De jongeren moesten het zwembad verlaten en mogen de komende zes maanden er niet meer in.

Onder invloed tegen paal
Zoetermeer - Een 20-jarige beginnend bestuurder botste mandag 21 mei om 06.00 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan de Oostweg. Nadat de agenten de man hadden aangesproken bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 210 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kreeg een proces-verbaal en zijn auto moest worden weggesleept.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Zoetermeer - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Delftsewallen, nabij de Morgensterkerk. Twee jongens van 14 jaar werden zondag 20 mei om 16.30 uur door twee vrouwen belaagd die er kennelijk vanuit gingen dat de jongeren een zwaan aan het pesten waren. Dit was echter niet het geval. Een van de twee vrouwen sloeg de jongen in zijn gezicht en de andere schopte het achterlicht van zijn fiets kapot. Een van de vrouwen had opvallend paars haar met twee oorbellen in haar linkeroor en een piercing. Zij droeg een spijkerbroek en had bergschoenen aan met stalen neuzen. Weet u wie die twee vrouwen zijn? Of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever Anoniem? Dat kan gratis via 0800-7000.