Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



Kabinet legt oor te luister

Nieuwsbericht, 21 mei 2007
Het voltallige kabinet poseert met koningin Beatrix op de trappen van Huis ten Bosch Foto: ANP, Robert Vos

Ministers en staatssecretarissen trekken vandaag het land in om met mensen uit de praktijk te praten over de uitvoering van de kabinetsplannen uit het Coaltieakkoord.

De werkbezoeken zijn samengesteld rond de zes pijlers uit het akkoord. Ze zijn een opmaat voor het Beleidsprogramma dat half juni moet verschijnen en waarin het kabinet Balkenende-4 zijn plannen concreet maakt.

Minister Klink gaat, samen met de ministers Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Van der Hoeven (Economische Zaken), op pad. Centraal deze dag staat de pijler `Innovatieve en ondernemende economie'. Op het programma staat een bezoek aan het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en aan Polynorm in Bunschoten, een toeleverancier van de auto-industrie.

Staatssecretaris Bussemaker sluit vanmiddag aan bij een werkbezoek in het kader van `Een land waarin iedereen telt en meedoet'. In Schiedam gaat ze met staatssecretaris Dijksma (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) onder andere naar een sportvereniging.

Vanavond is er een bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht, waar elk van de bewindspersonen met 10 mensen in gesprek gaan. Die gespreksdeelnemers heeft de bewindspersoon tijdens een werkbezoek ontmoet of ze hebben zich betrokken getoond via een brief of via hun bijdrage aan samenwerkenaannederland.nl .