AutoRai

Suzuki wint Junior Rally Championship klasse in Rally dâItalia-Sardinia

(5/21/2007)
Suzuki-rijder Urmo Aava heeft zijn eerste Junior Championship overwinning van het seizoen geboekt door de derde ronde van het kampioenschap, de Rally dâItalia-Sardinia, met zijn Suzuki Swift winnend af te sluiten. Hij eindigde ruim een minuut vóór zijn teamgenoot P-G Andersson, die door zijn tweede plaats op kop blijft van de rangschikking. Aava bezet in het tussenklassement de runner-up positie.

De Suzuki Swift was op het Italiaanse eiland dominant, want maar liefst alle klassementsproeven over de ruige en rotsachtige gravelwegen werden door een Swift gewonnen. Beide Suzukiâs toonden een grote mate aan betrouwbaarheid, want afgezien van een kortstondig contact met een boom (Aava) en een lekke band voor Andersson kenden beide coureurs geen enkele probleem. De Swift-rijders zetten hun naaste rivalen dan ook op een achterstand van ruim vijf minuten.

Winnaar Urmo Aava: âDeze overwinning maakt veel goed voor de teleurstelling in Portugal, waar ik op de laatste middag van de rally de leiding kwijtraakte door een lekke band. We zijn trouwens knap gelukkig toch aan de finish te staan, nadat we op de tweede dag die boom raakten. Gelukkig is de Swift erg sterk. Wij hebben deze drie dagen verder geen enkel probleem gehad ondanks de zware klassements-proeven over de onverharde paden. Daarbij heb ik de achterstand op de koploper in het klassement, mijn Suzuki teamgenoot, met twee punten verkleind,â

Ook Swift-rijder P-G Andersson was een blij man aan de finish. âFelicitaties voor Aava zijn op zijn plaats, hij heeft het verdiend. Na mijn lekke band had ik geen kans meer om hem in te halen, hoewel de strijd gelijk opging. Het belangrijkste voor mij is dat ik nog steeds aan de leiding ga van het kampioenschap. Het winnen van de titel is mijn belangrijkste doel en dan moet je zowel snel als constant zijn,â aldus de koploper in het kampioenschap.

Natuurlijk ook grote tevredenheid bij teambaas Nobuhiro 'Monster' Tajima. âComplimenten voor Urmo, die fantastisch heeft gereden. Beide rijders deden precies wat wij van hen verlangden en ik ben zeer trots dat Suzuki alle klassementsproeven heeft gewonnen. Daarmee zijn de snelheid en de betrouwbaarheid van de Swift overduidelijk aangetoond. Het volgende evenement in het Junior Championship is de Rallye Deutschland in augustus. Daar zijn het voornamelijk asfaltproeven,â aldus Tajima.