BedrijfsautoRAI

CEO Iveco Monferino aanwezig op de World Raffinaderij en Brandstof Conferentie in Brussel

(5/21/2007)
Uitdagingen en kansen op de wereldmarkt met het accent op de emissies van voertuigen, is het onderwerp waarop IVECO CEO Paolo Monferino zich richtte in zijn speech op de Wereld Raffinaderij en Brandstof Conferentie, welke in Brussel heeft plaatsgevonden. In zijn toespraak, presenteert Mr. Monferino de complexe regelgeving in de Europese Unie en richt zich in het bijzonder op de komende wetgeving, de Euro 6 norm voor zware voertuigen. De harmonisatie van wereldwijde technische richtlijnen staat centraal in Monferinoâs agenda. Hij spreekt zijn lof uit over het behaalde resultaat in Genève, waar de aanname van de Wolrdwide Harmonized Test Cycle is gerealiseerd. Hij benadrukt wel dat een redelijke overgangsperiode nodig zal zijn, om de Wereldwijd geharmoniseerde emissie niveauâs van met name de NOx uitstoot, te bepalen met gelijke test cycli, apparatuur en test omstandigheden.

Mr. Monferino onderstreept dat de, aan de commerciële voertuigensector gevraagde bijdrage aan de luchtkwaliteit verbetering, moet worden gebaseerd op de kosteneffectiviteits principes welke moeten ondersteund worden aangetoond met een beleid, gericht op een versnelde vernieuwing van het voertuigen park. âEigenlijk â zegt Monferino - is de gemiddelde leeftijd van commerciële voertuigen op de weg relatief hoog. In Italië bijvoorbeeld, zijn meer dan 30% van de voertuigen op de weg nog steeds op het Euro 0 emissie niveau. Met de vervanging van deze oude voertuigen door nieuwe Euro 5 versies zal een geweldige reductie van de emissies gerealiseerd worden.â

De benadering voor een volgende stap in emissie regels zou â voordat er gekeken wordt naar een extreem lage uitstootniveauâs â het invoeren van roetdeeltjes emissie eisen en NOx niveau kunnen zijn, realiseerbaar met bestaande technologie. Het voordeel voor alle deelnemers is een luchtkwaliteitverbetering op kort termijn en op deze manier ontstaat er een redelijke periode om technische en politieke moeilijkheden, die voortvloeien uit met de standaardisering op wereldwijde schaal, op te lossenâ, aldus mr. Monferino. Mr. Monferino attendeert ook op het groeiende belang van de brandstof kwaliteit en uitlaat emissie reductie, in met name de ontwikkelingslanden.