Politie Hollands Midden

Datum: 21 mei 2007

Noordwijk Aanhouding na vuistslag De politie heeft op zondag 20 mei, rond 02.25 uur, een 19 jarige man uit Noordwijk aangehouden nadat hij een 20 jarige Rijnsburger in zijn gezicht had geslagen. Een agent zag de twee aan het begin van de Hoofdstraat ruzie maken en zag de mishandeling gebeuren, hij kon de verdachte aanhouden. De aanleiding van de ruzie is onbekend. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lisse Aangifte na mishandeling De politie heeft op zondag 20 mei, rond 02.40 uur, een groep jongeren van elkaar gescheiden. Op de Kapelstraat in Lisse was tussen de twee groepen ruzie ontstaan. De politie wist de rust terug te laten keren in samenwerking met de portier van een uitgaansgelegenheid in de buurt. Een 30 jarige man uit Lisse heeft aangifte gedaan van mishandeling nadat hij tijdens de opstoot gewond was geraakt. De aanleiding van de ruzie tussen de twee groepen is onbekend. De politie heeft en onderzoek ingesteld.

Lisse Motorrijder uit de bocht De politie heeft op zaterdag 19 mei, rond 23.30 uur hulp geboden bij een ongeval op de Rooversdijk in Lisse. Een 43 jarige man uit Sassenheim is met zijn motor in een bocht op de Rooversbroekdijk onderuit gegaan. De man reed in de richting van de 2e Poellaan toen hij de macht over het stuur verloor. Hij kwam in de naastgelegen sloot terecht. De motorrijder is naar het LUMC gebracht.

Leiden Aanrijding op kruispunt Op zondag 20 mei, rond 22.10 uur is een motorrijder gewond geraakt nadat hij bij een aanrijding op het kruispunt van de Europaweg met de Hofvlietweg betrokken was geraakt. De identiteit van de motorrijder is nog niet vastgesteld. Het vaststellen van de identiteit wordt bemoeilijkt omdat hij geen ID bij zich had.

De motorrijder reed over de Europaweg in de richting van Zoeterwoude. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de kruising met de Hofvlietweg reed hij de kruising op. Een automobilist, een 49 jarige man reed, vanaf de Hofvlietweg juist ook de Europaweg op in de richting van Leiden. Hij kon de motorrijder niet meer ontwijken. De motorrijder kwam door de botsing ten val. Getuigen belden de politie en verleenden eerste hulp. De motorrijder werd naar het LUMC gebracht. De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Getuigen van de aanrijding zullen door de politie gehoord worden om erachter te komen welk van de twee partijen door roodlicht is gereden.

Leiden Verdachte aangehouden na woninginbraak De politie heeft op zaterdag 19 mei, rond 23.30 uur, een 20 jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Marnixstraat. De bewoonster was thuis ten tijde van de inbraak. Zij was boven en hoorde beneden geluiden. Zij heeft toen hard geschreeuwd waarop de inbreker wegging. De achterdeur bleek opengebroken te zijn en de inbreker had gepoogd de televisie weg te nemen. De bewoonster kon aan de politie een signalement van de verdachte geven. Na een zoektocht in de omgeving konden agenten de verdachte aanhouden. De verdachte is op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De verdachte bleek ook nog openstaande boetes te hebben, deze heeft hij betaald.

Haastrecht Doorrijder rijdt vervolgens van weg af Een 22 jarige man uit Oudewater is op zondag 20 mei, rond 16.30 uur, gewond geraakt nadat hij met zijn bedrijfswagen de weg af was gereden. De 22 jarige man reed in zijn bedrijfswagen over de Provincialeweg Oost. Hij reed in de richting van de Goudsestraatweg. Op een gegeven moment verloor hij de macht over het stuur en botste met zijn wagen achtereenvolgend tegen een lichtmast, een elektriciteitskastje, een houten mast, een boom en een houten hek.

Net daarvoor was bij de gezamenlijke meldkamer een melding binnengekomen van een aanrijding op de Hoenkoopserijweg. De veroorzaker van de aanrijding was er vervolgens vandoor gegaan. Het bleek om dezelfde bestuurder te gaan, de 22 jarige uit Oudewater. Hij was achterop een stilstaande auto gereden, welke bestuurd werd door een 70 jarige vrouw uit Den Haag. Zij stond stil voor de kruising van de Honkoopserijweg met de Provincialeweg. Na de botsing reed de veroorzaker achteruit en passeerde de vrouw uit Den Haag. Even verderop reed hij van de weg af. De 22 jarige is naar het UMC overgebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of de man onder invloed van alcohol verkeerde. De uitslag van de bloedproef laat even op zich wachten.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --