Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 21-05-2007

Politie controleert vissers

ASSEN - Zondagmiddag heeft de politie op meerdere locaties een visserijcontrole uitgevoerd. Van de negen gecontroleerde vissers bleken drie niet in het bezit van de vereiste vispas. Zij kregen een bekeuring. (07-141993)

Aanhouding na belediging

BEILEN - Zondagmiddag heeft de politie een 23-jarige man uit Maarssen aangehouden. Hij zat achter in een bus en stak vanaf die plek zijn middelvinger op naar twee agenten. Deze hebben de bus op de A28 stilgezet en de man er uit gehaald. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (07-142032)

Bier gestolen uit vrachtauto

KLAZIENAVEEN - Afgelopen weekeind zijn uit een vrachtauto meer dan honderd dozen met 24 flesjes bier gestolen. De vrachtauto stond geparkeerd op de Laurier. De ruim 2700 flesjes Becks bier vertegenwoordigen een waarde van ruim 700 Euro. De schade aan de vrachtauto bedraagt meer dan 1000 Euro. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-142063)

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

DALEN Een 19-jarige vrouw uit Coevorden is zondagmiddag rond 15.20 uur met nog onbekend letsel met de traumahelikopter naar Groningen gebracht. De vrouw reed met haar auto over de Veenhuizerweg en is door nog onbekende oorzaak met haar voertuig over de kop in een sloot geraakt. Volgens getuigen is ze zelf uit haar auto geklommen. (07-142015)

Politie vordert zes rijbewijzen in

De politie heeft zondag tijdens verschillende verkeerscontroles maar liefst zes rijbewijzen invordert. De agenten maakten tijdens deze controles gebruik van de lasergun.

ERM Zondagochtend moesten, ter hoogte van Erm op de N34, vier personen het rijbewijs inleveren. Ze hadden allemaal de toestaande maximumsnelheid met 50 kilometer per uur of meer overschreden. Een 49-jarige man uit Froombosch werd gelaserd met een snelheid van 150 kilometer per uur. Op de N34 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. Een 37-jarige man uit Enschede kon zijn rijbewijs inleveren nadat hij staande was gehouden omdat hij was gelaserd met een snelheid 151 kilometer per uur. Van een 28-jarige man uit Enschede werd het rijbewijs ook ingevorderd, hij reed 150 kilometer per uur. Een 38-jarige man uit Rotterdam werd op basis van een snelheid van 155 kilometer per uur aan de kant gezet. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zondagavond kon, op dezelfde locatie, een 28-jarige man uit Emmen zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gelaserd met een snelheid van 155.

PESSE Zondagavond tijdens een verkeerscontrole op de N375 werd het rijbewijs van een 19-jarige man uit Gieten ingevorderd. Het reed met een snelheid van 147 kilometer per uur over de N375. Op deze weg is een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur toegestaan.

Politie houdt mannen aan na verlaten ongeval
BEILEN De politie heeft zondagnacht een 24-jarige man en een 44-jarige man, beiden woonachtig in Spier, aangehouden omdat zij de plaats van een ongeval hadden verlaten. Zondagnacht kreeg de meldkamer een melding binnen dat een personenauto op de Smalbroek tegen een boom was gereden. Toen agenten ter plaatse waren gekomen, troffen zij een zwaar beschadigde auto aan die twee bomen had geraakt. Van de bestuurder en eventuele inzittenden ontbrak ieder spoor. Gezien de sporen, was de auto uit de richting van Spier gekomen. De agenten hadden, voordat zij bij het ongeval waren aangekomen, twee personen zien lopen op een fietspad. Door hun oplettendheid konden ze deze personen even later traceren. Bij navraag bleek het te gaan om de bestuurder en bijrijder van de auto. De mannen werden beide aangehouden. Eenmaal teruggekomen bij de aanrijding, werden de mannen behandeld door het ambulancepersoneel. De 24-jarige man bleek veel last te hebben van zijn sleutelbeen en werd overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. De andere man hoefde niet mee voor onderzoek en werd overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen zijn voorgeleid en hebben bloed moeten afstaan voor een bloedonderzoek. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. (07-142086)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.