Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 21-05-2007

Aanhouding verdachte tanken zonder te betalen

AMERSFOORT Op donderdag 17 mei is een 34-jarige vrouw uit Hilversum aangehouden op verdenking van 31 maal tanken zonder te betalen op diverse locaties in de provincie Utrecht e.o. De vrouw tankte in de periode december 2005 tot voorjaar 2006 zes maal in Amersfoort zonder te betalen. De politie Amersfoort had haar daarom als gezocht te boek staan. Uiteindelijk werd zij in Hilversum aangehouden. De vrouw bleek in totaal 31 maal getankt te hebben zonder te betalen met een totaal bedrag van 1540 euro.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zondagmorgen rond 05.45 uur een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor vernieling. Een getuige was wakker geworden van glasgerinkel en zag dat bij een school aan de Paladijnenweg ruiten werden ingegooid. Gewaarschuwde agenten konden aan de hand van het signalement de 21-jarige man aanhouden. De man is overgebracht naar politiebureau. De man bleek een militair en is overgedragen aan de KMAR.

Beroving

AMERSFOORT Zondagavond rond 20.00 uur is op de Watersteeg een 13-jarige jongen uit Amersfoort beroofd van zijn telefoon. De jongen stond samen met zijn 12-jarige vriendje op het schoolplein. Op dat moment komen twee jongens aanrijden op een fiets. De jongen die achterop zit, spreekt de jongens aan en vraagt om de tijd. De 13-jarige jongen kijkt op zijn mobiele telefoon en moet die vervolgens onder bedreiging van een mes afgeven. Ook moest hij zijn fiets afstaan. De berover ging er daarna, samen met de andere jongen, op de fiets vandoor in de richting van het winkelcentrum.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van dit incident. Het signalement van de jongen die de beroving uitvoerde is, leeftijd tussen de 13 en 16 jaar oud, licht getint uiterlijk, ongeveer 1.50 meter lang. De jongen had kort zwart haar en droeg een dondere pet, donkere halflange stoffen jas en een spijkerbroek. De andere jongen had ook een licht getint uiterlijk, was vandezelfde leeftijd en iets langer dan de eerste verdachte.

Heeft u informatie over deze twee jongens, belt u dan naar de politie via 0900-8844.

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond 02.00 uur een 25-jarige snorfietser aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden over de Arnhemsestraat en bij controle bleek dat de man gedronken had. De man uit Amersfoort is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 580 ug/l. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.

Stenen gooien

AMERSFOORT De politie heeft twee jongens van 17 uit Amersfoort en Leusden aangehouden voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat rond 20.15 uur vier jongens stenen stonden te gooien naar verlichting in de fietstunnel op de Dorresteinsesteeg. Twee waren op een scooter weggereden en twee op de fiets. Gealarmeerde politie hebben op basis van het opgegeven signalement de twee jongens op de fiets opgespoord en aangehouden. Een van de twee had ook een busje pepperspray bij zich en die is inbeslaggenomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.