KNHS


Schoots en Van Lanen groots in Eindhoven
21 mei 2007

EINDHOVEN (KNHS) Lotje Schoots (Abcoude) won afgelopen weekend met Reine B op grootse wijze de nationale dressuurtitel bij de Young Riders. De amazone won alle onderdelen van het kampioenschap, inclusief de Landenproef die meetelt voor de Young Riders Dressuurcompetitie. Chantal van Lanen (Uden) schreef met Beaujolais de overwinning bij de Junioren op haar naam.

Lotje Schoots werd met Reine B in de Landenproef in Eindhoven door de juryleden unaniem beloond met de eerste plaats. Met haar tweede troef Luxforms Popey nestelde zij zich op de tweede positie met 70.26%. Cindy van den Berg (Almere) werd met de Cocktail-afstammeling Mix derde.

Chantal van Lanen bleek oppermachtig in de Landenproef voor Junioren. Met Beaujolais was zij te sterk (71.85 %) voor Michelle van Lanen (Uden) met Incredible. Jarissa van Silfhout, Merel Peper, Laurens Sliepenbeek en Danielle van Mierlo bezetten plaats drie tot en met zes met onderlinge verschillen van minder dan 0.25 punten.

De Junioren- en Young Riders Dressuurcompetitie 2007 is een dressuurcompetitie met als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) in de dressuursport te bevorderen. Deze competitie geldt ook als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Tijdens de competitiewedstrijden kunnen de deelnemers punten verzamelen. De beste 12 gekwalificeerde Junioren en Young Riders komen in aanmerking voor de finale.