Politie Midden- en West Brabant

Deze week in Bureau Brabant

TILBURG, 21 mei 2007

Deze week in Bureau Brabant

Deze week besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan twee berovingen die onlangs zijn gepleegd in Den Bosch. Verder wordt een overval behandeld op een tankstation in Oss. De politie zoekt ook inbrekers die in Son een zeer exclusief bed hebben gestolen, een pinfraudeur in den Bosch en inbrekers in Wijk en Aalburg.

Overvallen/berovingen Den Bosch
In de vroege ochtend van maandag 16 april zijn in den Bosch twee autobestuurders beroofd van hun geld. De eerste beroving gebeurde op de Graafseweg. Een 41-jarige inwoner van Den Bosch ziet vanuit zijn auto een groepje jongelui lopen. Even later hoort hij dat er iets tegen zijn auto wordt gegooid. De man stapt uit en wordt vervolgens door twee gemaskerde mannen gedwongen de inhoud van zijn portemonnee af te geven. Een van de mannen dreigt ook met een vuurwapen. Later blijkt dat waarschijnlijk dezelfde groep een half uur eerder een 36-jarige plaatsgenoot heeft beroofd. Dat gebeurde op de Lage
Landstraat.

De overvallers behoren vermoedelijk tot een groep jongelui van Marokkaanse afkomst die in de nacht van 15 op 16 april rondhing in de buurt van de Graafseweg en het Esso tankstation. Bij het Esso
tankstation zijn bewakingsbeelden van hen gemaakt.

Een getuige heeft gezien dat enkele van deze jongeren na de berovingen in een auto zijn gestapt. De auto was een type Spacewagon. Het is niet duidelijk om welk type auto het gaat. Vast staat wel dat het om een zilverkleurige auto met schuifdeuren gaat. Mogelijk is het een Ford Galaxy, of een Renault Espace of een Citroen Evasion. Het gaat om een opvallend grote, zilverkleurige auto. Mogelijk zijn er nog getuigen die zon soort auto die nacht door de Graafsewijk hebben zien rijden.

Overval Oss
Op dinsdagavond 1 mei werd rond 20.00 uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Euterpelaan in Oss. Twee gemaskerde mannen dringen de shop van het tankstation binnen en bedreigen een medewerkster en een klant met een vuurwapen. Het tweetal eist geld en daarna lopen de daders hard rennend weg richting Rossinistraat waar zij in een gereedstaande auto stappen.

De politie heeft een aantal mensen gesproken die getuige zijn geweest van de overval en zij beschikt inmiddels over een signalement van de daders en een omschrijving van de auto.

Signalement dader met het pistool:


- blanke man


- 30 tot 40 jaar


- 1.70 tot 1.75 m.


- forse schouders


- sprak met Brabants accent

De tweede dader was in het zwart gekleed en droeg een bivakmuts.

Van de derde dader die in de auto zat te wachten is het volgende bekend:


- blanke man


- zwart petje


- zwarte kleding

De daders reden in een blauw-groene Opel Vectra. Van het kenteken is de eerste letter G en het laatste cijfer 8 bekend. De overval werd gepleegd op de Euterpelaan; de auto stond geparkeerd op de Rossinistraat en vervolgens vluchtten de daders via de Corellistraat, daarna het spoor over en vervolgens via de Braakstraat. Bij de splitsing met de Leijgraaf is de auto uit het zicht verdwenen.

Inbraak Son
Uit een bedrijf op Ekkersrijt in Son is onlangs een zeer exclusief bed gestolen. Het bed vertegenwoordigt een waarde van 50.000 euro. De auto waarmee de inbrekers zijn gekomen is geregisteerd door de
bewakingscameras. Het gaat om een klein model vrachtwagen, licht van kleur met aan de voorzijde boven een uitstekende airco-installatie.

Pinfraude Den Bosch
Enige tijd geleden werd ingebroken in een woning in Geffen. Korte tijd later werd met een gestolen pinpas gepind bij een bank op het van Roosmalenplein in Den Bosch. De pinner staat goed op de foto. Het gaat om een lichtgetinte man tussen 20 -25 jaar. Op de foto die in de uitzending wordt getoond draagt hij een muts, met daarover een capuchon. Ook draagt de man een donkere jas.

Inbraak Wijk en Aalburg
Op 13 februari werd ingebroken in een supermarkt in Wijk en Aalburg. De dader kwam binnen via een gat in het dak van de winkel. Hij ging er vandoor met een grote partij sigaretten.

Het gaat om een blanke man met een geschatte leeftijd tussen de 25 en 35 jaar, een fors/stevig postuur met een geschatte lengte van 1.80 m. Hij is gekleed in een blauwe spijkerbroek, rode sweater en hij draagt een zwart mutsje. Deze zaak heeft nog een interessant detail: onder het gat in het dak, waardoor de dader is binnengekomen, is een autosleutel met afstandsbediening gevonden. Ze horen bij een Chrysler Voyager Limited LX (duurste uitvoering) van vermoedelijk bouwjaar 2002. De dader is deze sleutel waarschijnlijk verloren bij zijn klimpartij.

Uitzending
De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 mei om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 22 mei om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting