Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Mentorproject "School´s Cool" moet schooluitval tegengaan

Leerlingen van groep 8 in Stadsdeel ZuiderAmstel kunnen voortaan gebruik maken van schoolbegeleiding door een mentor. Het mentorproject School's Cool helpt toekomstige brugklassers, die moeite hebben met de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs, om zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen te ontwikkelen.

Het project School's Cool is er op gericht om voortijdige schooluitval onder toekomstige brugklassers te verminderen. Door de steun van een mentor krijgen leerlingen de mogelijkheid om zich stabiel te ontwikkelen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen die problemen hebben, kunnen door extra steun en begeleiding leren hun tijd in te delen, bij te blijven met alle nieuwe vakken en op tijd vragen te stellen. Een mentor van School's Cool betrekt niet alleen de leerling maar ook de ouders bij de begeleiding. Uiteindelijk moeten de ouders de rol van de mentor overnemen.

De stichting School's Cool werft zelf mentoren die een trainings- en coachingstraject doorlopen. Stadsdeel ZuiderAmstel is één van de stadsdelen dat gebruik maakt van School's Cool in het kader van Jong Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op: www.schoolscool.nl