Ingezonden persbericht


DSView 3 van Avocent biedt handheldfunctionaliteit voor mobiel beheer datacenters

DSView 3 ook te integreren met HP OpenView, NetClarity, Uptime Devices en LANDesk Server Manager

Nieuw Vennep, 21 mei 2007 - Avocent® Corporation (Nasdaq: AVCT), leverancier van beheeroplossingen voor ICT en datacenters, voegt functionaliteit voor mobiel beheer toe aan zijn softwareplatform DSView 3. Klanten kunnen voortaan via handhelds hun ICT-infrastructuur op afstand beheren. Daarnaast biedt DSView 3 nu ook naadloze integratiemogelijkheden met HP OpenView, NetClarity, Uptime Devices en LANDesk Server Manager.

In de wereldwijde markt voor handhelds werd volgens Gartner vorig jaar een recordaantal van 17,7 miljoen apparaten verkocht. Dit is een toename van meer dan achttien procent ten opzichte van 2005. Gartner verwacht dat de verkoop van handhelds verder zal blijven toenemen en dat er in 2007 meer dan 20 miljoen eenheden over de toonbank zullen gaan. Steeds meer ICT-beheerders gebruiken handheldtechnologie om hun mobiliteit te verbeteren. Met de nieuwe functionaliteit van DSView 3 kunnen ze nu taken zoals serverbeheer uitvoeren vanaf handhelds. Dagelijkse beheertaken zijn hierdoor op elk gewenst tijdstip en vanaf elke willekeurige locatie uit te voeren.

Gebruikers kunnen met de geïntegreerde mobiele module van DSView 3 Windows-servers op afstand beheren vanaf handhelds zoals Blackberry's. De module is naadloos geïntegreerd met het softwareplatform DSView 3 en biedt beveiliging en logging van alle activiteiten voor bewakings- en rapportagedoeleinden. Het is nu mogelijk om op elk gewenst tijdstip en vanaf elke willekeurige locatie Windows-gebruikers, processen, Active Directory, Exchange-servers en de stroomvoorziening van servers te beheren. Dit resulteert in een betere beschikbaarheid en lagere operationele kosten.

"We verbeteren ons softwareplatform DSView 3 voortdurend om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze klanten. We bieden nu mobiele toegang en naadloze integratie met een reeks van aanvullende producten", zegt Steve Geffin, vice-president Software Product Management van Avocent.

Het beheerplatform DSView 3 biedt een centrale, beveiligde interface voor beheer op afstand van ICT- en netwerkapparaten in datacenters, ongeacht de fabrikant, locatie of de status van het besturingssysteem. Daarnaast is de nieuwe versie van de DSView 3-software te integreren met diverse veelgebruikte oplossingen. Avocent borduurt hiermee voort op de koppeling tussen DSView 3 en oplossingen van andere partijen, die vorig jaar is gestart met de integratie met de apparatuur van Server Technologies. DSView 3 is nu ook te integreren met:

- LANDesk Server Manager - voor uitgebreide in-band- en out-of-band-toegang en beheer via een centrale software-interface. - HP OpenView - om eenvoudig een DSView 3-sessie te starten vanuit HP Software. - NetClarity Network Security Solution - voor snelle en eenvoudige berichtgeving, het blokkeren van verkeer, het verbeteren van de datacenterbeveiliging en taken op het gebied van ICT-compliance - Uptime Devices - de activiteiten voor omgevingsbewaking van Uptime Devices-apparatuur zijn geïntegreerd met DSView 3. Gebruikers kunnen de omgevingscondities binnen datacenters en serverruimtes bewaken en rapporteren.

Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software. De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.