Ten Cate NV

Göteborg kiest Millenia Light®

21 mei 2007

Het brandweerkorps van Göteborg heeft gekozen voor TenCate Millenia Light® als buitenstof voor de nieuwe brandweerpakken. Eigenschappen als comfort en duurzaamheid gaven de doorslag.

Samen met de confectionair en de brandweer is een concept ontwikkeld voor het brandweerpak van de Zweedse brandweer. De nieuwe kleding is onlangs uitgeleverd. Het gaat in totaal om 550 brandweerpakken voor het brandweerkorps.

De Zweedse stad Göteborg beschikt voor brandweer- en reddingsoperaties over twaalf continu bemande posten, zeven part-time stations en zeven kleinere locaties. De hulp- of brandweerbrigade kan in gemiddeld 6 tot 7 minuten tijd de plaats des onheils in Göteborg bereiken. Per jaar moet het korps zo'n 6500 keer uitrukken.

Buitenstof
Millenia Light is een comfortabele buitenstof, die zorgt voor optimale bescherming. Het materiaal is uitermate duurzaam en blijft ook sterk en soepel na blootstelling aan extreme hitte. Millenia Light is het lichtste materiaal met een dergelijk hoog draagcomfort en hittebestendigheid. En dus de optimale oplossing als buitenstof voor brandweerpakken.

Synergie
Millenia Light is een goed voorbeeld van de commerciële synergie tussen de TenCate-bedrijven in Nederland en de VS. Voor de brandweermarkt is het een grote stap voorwaarts. Diverse brandweerkorpsen hebben inmiddels gekozen voor Millenia Light.

brandweerman