Ingezonden persbericht


Persbericht

Interoute kan 10Gbps capaciteit bieden in slechts 10 dagen

Europa's eerste Rapid Delivery bandbreedte service vermindert wachttijd met 200 procent

Amsterdam, 21 mei 2007 --- Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde netwerk voor spraak en data, kondigt vandaag de lancering aan van haar nieuwe Rapid Delivery Bandwidth service. De dienst is beschikbaar in West en Midden Europa. Momenteel is de levertijd van een golflengte van 10Gbps of een 10Gbps ethernet dienst in Europa, 30 dagen. Dit kan oplopen tot enkele maanden voor lange afstand circuits. Het nieuwe systeem kan dit met 200 procent verminderen zodat de grotere capaciteit in slechts 10 dagen kan worden bereikt.

Door een netwerkuitbreiding met behulp van Infinera's photonic integrated circuits, kunnen gebruikers nu in recordtijd extra bandbreedte krijgen. De uitbreiding vond plaats in januari 2007 en heeft 22 miljoen euro gekost. De photonic upgrade zorgt voor een betere betrouwbaarheid. Bovendien is het mogelijk om in een keer een capaciteit van 100 Gbps aan het netwerk van Interoute toe te voegen. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van kortere doorlooptijden voor 10 Gbps circuits. De circuits zijn zowel met optical als met ethernet interfaces beschikbaar.

Door een sterke toename van het gebruik van bandbreedte, onder andere door de nieuwste multimedia toepassingen, zag Interoute in 2007 de vraag naar golflengten van 10Gbps toenemen met gemiddeld 230 procent per maand. Deze schommeling in de vraag kan voor spanning op de Europese netwerken zorgen. Exploitanten moeten snel reageren om knelpunten in hun netwerken te vermijden. De 14.000 klanten van Interoute kunnen nu vertrouwen op de beschikbare capaciteit om hun eigen klanten elke gewenste netwerkdienst te leveren.

"Met de voortdurende stijging in het gebruik van bandbreedte van zowel distributeurs van content als van krachtige multimedia toepassingen, is de behoefte aan meer capaciteit groter dan ooit", zegt Jim Kinsella, CEO van Interoute. "Door de jongste investeringen in ons netwerk is het mogelijk om nieuwe modellen in Europa te ontwikkelen en de vraag naar bandbreedte voor te blijven", aldus Kinsella.

Over Infinera

Infinera levert wereldwijd Digital Optical Networking systemen aan telecommunicatiebedrijven. De systemen van Infinera zijn uniek in hun gebruik van een revolutionaire halfgeleidertechnologie: de Photonic Integrated Circuit (PIC). De systemen van Infinera en de PIC technologie zijn ontworpen om optische netwerken te voorzien van eenvoudigere technieken, eenvoudiger in gebruik, van snellere time-to-service en schaalbare netwerken. Voor meer informatie kijk op: www.infinera.com.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 35.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020-4210565
maartje@l-dj.nl