Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 mei 2007

Rijbewijs van dronken automobilist ingenomen

Borne

Op maandag 21 mei omstreeks 02.30 uur heeft de politie op de Weerselosestraat in Borne een 34-jarige automobilist uit Enschede aangehouden voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingenomen.

Surveillerende agenten zagen hoe de 34-jarige op de Weerselosestraat een rotonde in de tegengestelde richting opreed en stopten het voertuig kort daarna ter controle. Vanwege vermoedens dat de automobilist alcohol genuttigd had werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Daar blies hij 1,5 promille waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-065668)

Man aangehouden na elleboogstoot

Almelo

Een 25-jarige man uit Maarssen is op maandag 21 mei aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo voor mishandeling van een portier.

De politie kreeg omstreeks 00.35 uur een melding dat er onenigheid zou zijn bij de gelegenheid en ging ter plaatse. De 25-jarige die zich vervelend had gedragen was door de portiers naar buiten begeleid. Buiten bleef de man, die het nodige gedronken had, lastig en deelde aan een van de portiers een elleboogstoot uit. Agenten hielden de 25-jarige aan. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. De portier heeft aangifte van mishandeling gedaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-065653)

Inbreker neemt de benen na aanhouding

Almelo

Een 21-jarige Almeloër, die verdacht werd van diefstal uit een woning, zag op zondag 20 mei omstreeks 16.30 uur, na zijn aanhouding door de politie, kans om er vandoor te gaan.

Getuigen zagen hoe de 21-jarige uit een raam van een woning aan de Thorbeckelaan in Almelo klom en alarmeerden de politie. Agenten hielden hem vervolgens op de Parallelweg aan. Hier wist hij te ontkomen en rende over het rangeerterrein van het treinstation, zwom door het kanaal en verdween vervolgens op een bedrijventerrein aan de Haven Noordzijde. Uiteindelijk kreeg de politie de Almeloër met behulp van een speurhond op het bedrijventerrein te pakken en namen hem mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Onbekend is nog wat er uit de woning aan de Thorbeckelaan gestolen is. Door de bewoner moet nog aangifte worden gedaan. (07-065531)

Politie zoekt getuigen van bedrijfsinbraak

Aadorp

De politie is op zoek naar getuigen van een bedrijfsinbraak aan de Bedrijvenpark Twente in Aadorp op zondag 20 mei tussen 13.00 en 13.45 uur.

De politie kreeg omstreeks 13.45 uur een melding dat er een inbraakalarm afging bij een bedrijf aan de Bedrijvenpark Twente. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de inbrekers al gevlucht waren en daarbij een gedeelte van de buit, welke bestond uit computerapparatuur, op hun vlucht naar buiten hadden achtergelaten. De politie houdt er rekening mee dat de inbrekers gestoord zijn. Gezien het tijdstip van de inbraak is het goed mogelijk dat voorbijgangers de inbrekers hebben gezien. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Almelo via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-065503)

Aangehouden op verdenking van een poging tot verkrachting en schennisplegingen.

Enschede

Een 24-jarige Enschedeer is woensdag 16 mei jl. aangehouden. Hij wordt o.a.van het plegen van een poging tot verkrachting dan wel aanranding verdacht.

De 24-jarige kon worden aangehouden nadat hij maandag de 14e mei een 15-jarig Hengeloos meisje had lastiggevallen op de Leutinkweg in Enschede. Hij had haar, toen ze over de Leutinkweg reed op haar fiets, tegengehouden en geprobeerd haar tot seksuele handelingen te dwingen. Zij wist echter te ontkomen.

Het slachtoffer had samen met een aantal andere meisjes over de Leutinkweg gefietst waarbij zij werden geconfronteerd met een schennispleger. De 15-jarige fietste als laatste in de rij en werd door de schennispleger, de 24-jarige Enschedeer, tegengehouden. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd de man aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit dit verdere onderzoek is nu gebleken dat de 24-jarige op zaterdag de 12e mei vermoedelijk ook verantwoordelijk is geweest voor het lastig vallen van twee meisjes van 10 en 14 jaar. Deze twee waren door hem aangesproken op het Stroink in Enschede, waarbij hij zich zittend in zijn auto zelf bevredigde.

Er wordt niet uitgesloten dat de 24-jarige voor nog meer, met name openbare schennisplegingen, verantwoordelijk is geweest. E.e.a. wordt in het vervolg onderzoek meegenomen. De verdachte wordt morgen, dinsdag 22 mei, bij justitie in Almelo voorgeleid. (07-062483)

Politie zoekt eigenaar mishandelde kater

Enschede

De politie is op zoek naar de eigenaar van een kater die op zaterdag 19 mei omstreeks 17.00 uur mishandeld is aan de Mariendaal in Enschede.

Agenten wisten de kater, die in een vijver op bovengenoemde locatie was gegooid, te redden. Per dierenambulance werd de oude zwarte kater voor verzorging naar een dierenarts gebracht. Het betreft een zwarte gecastreerde kater met witte bef, witte sokjes en is blind aan het rechteroog. De eigenaar van de kater wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede Zuid via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-065204)

Nancy Hanterink/Jan Camphuis : 053-4555588


---- --