Unie KBO biedt ouderen goedkopere stroom

21.05.2007 / 13:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Unie kbo

Unie kbo

's-Hertogenbosch 21 mei 2007. De ouderenorganisatie Unie KBO en DONG Energy uit Den Bosch gaan samenwerken. Vanaf 22 mei krijgen de 310.000 KBO-leden de mogelijkheid om 15% minder te betalen voor hun stroomvoorziening. De korting geldt voor zowel groene als grijze stroom en is niet van toepassing op energiebelasting, abonnementskosten en netwerkkosten. Bij een gemiddeld gebruik van 3500 Kwh per jaar bedraagt het voordeel nagenoeg 50 euro. De actie strekt zich uit over drie jaar. Voorwaarde is wel dat het KBO-lid tijdens deze looptijd ook aardgas afneemt van DONG Energy. De levering van aardgas geschiedt tegen de normale prijs.

Het is de derde keer in korte tijd dat de Unie KBO haar leden een collectief aanbod doet. Eerder zorgde een collectieve zorgverzekering en een collectief telefonieaanbod voor een ledenaanwas van 10%. In totaal besparen bijna 90.000 leden op deze manier per jaar circa 6 miljoen euro via het lidmaatschap. Dit is meer dan de totale contributie van alle leden samen. Ook in de toekomst wil de Unie KBO zich verder ontwikkelen als belangenbehartiger van de oudere consument.

DONG Energy, de grootste energiemaatschappij van Denemarken, nam in 2005 Intergas Levering over en zette daarmee voet op de Nederlandse markt. DONG Energy houdt zich bezig met de gehele energieketen van het boorgat in de Noordzee tot het stopcontact thuis. Verder is het bedrijf wereldwijd leidend op het gebied van windmolenparken, zowel op land als in zee. Met 140.000 klanten in Nederland is DONG Energy een kleine, maar wendbare speler op onze energiemarkt die veel nadruk legt op energiebesparing.

De energietarieven stegen de laatste jaren met gemiddeld 65%. Vandaar dat de Unie KBO en DONG Energy gekozen hebben voor een vaste gas- en stroomprijs voor drie jaar. Hierdoor kunnen de KBO-leden naast korting kiezen voor een driejarige stabiele prijs met de bijbehorende zekerheid op het gebied van hun energie-uitgaven.
-----------