Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 21-05-07

TILBURG, 21 mei 2007

Vier Tilburgers aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond rond de klok van 19.30 uur, twee Tilburgse vrouwen van 48 en 23 jaar en twee Tilburgse mannen van 42 en 21 jaar aangehouden. Het viertal wordt ervan verdacht betrokken een 41 jarige tilburgse vrouw bij haar woning te hebben bedreigd. Tijdens de bedreiging werd de voordeur van de woning van het slachtoffer vernield. De 23 jarige verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. De overige drie verdachten zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Kort na 19.00 uur ontving de politie de melding dat er bij een woning in de wijk Groenewoud een man met een mes bedreigingen uitte. Ter plaatse bleek dat de bewoonster, het slachtoffer, door haar ex-man en diens vriendin bedreigd was. Het slachtoffer verklaarde dat haar ex onaangekondigd aan de deur kwam. Bij hem waren op dat moment de andere verdachten. Toen hem de toegang tot de woning geweigerd werd greep hij een mes en dreigde daarmee. Tijdens dit gebeuren trapte de 21 jarige verdachte tegen de voordeur. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt vernieler aan

TILBURG: Een 25-jarige Tilburger is vannacht rond 00:30 uur in de Arke Noestraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een raam van een woning in de Keldermanstraat vernield hebben met een metalen pan. Onderzoek wees uit dat de verdachte de huurder is van de woning.

Na verkregen melding stelden agenten in de omgeving van de Arke noestraat een onderzoek in. Toen ze glasgerinkel hoorden troffen ze de verdachte op straat aan. Hij had een ruit van de woning ingeslagen met een pan. Op het bureau verklaarde hij problemen te hebben met zijn huisbaas.

Politie houdt dronken automobilist aan

TILBURG: Een 38-jarige automobilist uit Tilburg werd vannacht rond 02:30 aangehouden op de Hopweg omdat hij onder invloed een personenauto bestuurde. Hij heeft een rijverbod van één uur opgelegd gekregen.

Bij een blaastest blies de man een waarde van 240 ug/l. Later bleek dat hij nog een openstaande boete van 744,- euro moest betalen. Dat deed de verdachte vervolgens. Rond 04:30 is de man weer op vrije voeten gesteld. Hij heeft een rijverbod van één uur opgelegd gekregen. De man verklaarde een biertje en twee glazen whisky genuttigd te hebben.

Politie houdt Tilburger aan voor wederrechtelijke vrijheidsberoving

TILBURG De politie heeft vanmorgen, rond 01.00 uur, in een woning in de wijk Het Goirke, een 43 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 23 jarige vrouw, afkomstig uit Helmond, tegen haar wil te hebben vastgehouden. Ook zou hij haar met een luchtdrukwapen hebben bedreigd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte had kort na middernacht met het slachtoffer in zijn woning een afspraak. Toen de vrouw wilde vertrekken werd ze tegen haar wil door de man vastgehouden. Het lukte het slachtoffer haar vriendin telefonisch hierover in kennis te stellen. Toen de vriendin bij de woning aanbelde richtte de verdachte via een raam een luchtdrukwapen op haar. Hierop werd de politie geïnformeerd. De verdachte liet zijn slachtoffer vrij direct nadat de politie in kennis gesteld was. De man werd kort daarna aangehouden. Het luchtdrukwapen is door de politie in beslag genomen. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Politie houdt winkeldievegge aan

TILBURG: Een 76-jarige vrouw uit Tilburg liep vanmorgen omstreeks 08:30 uur in een supermarkt aan het Bart van Peltplein tegen de lamp. Ze werd betrapt omdat ze vleeswaar en enkele verzorgingsartikelen niet aangeboden had bij de kassa.

De dievegge verklaarde dat ze het vleeswaar alvast in haar tas gestopt had, zodat die niet geplet zou worden door de rest van de boodschappen. Vervolgens was ze vergeten deze af te rekenen. Ze bekende dat ze de verzorgingsartikelen die in haar jas zaten wel wilde stelen. De vrouw heeft ter plaatse afstand gedaan van de spullen. Na verhoor werd ze in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt een verlaten plaats ongeval

TILBURG: Een 19-jarige bromfietser en zijn 20-jarige passagier, beiden uit Tilburg, zijn gisteravond betrokken geraak bij een verkeersongeval in de Piusstraat. De 20 jarige vrouw raakte hierbij licht gewond. De veroorzaker is na het ongeval weggereden.

De Tilburgers reden over de Piusstraat in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Gilderbroedersstraat sloeg er voor hen een rode Peugeot 205 rechts af. Deze verleende geen voorrang waardoor het tweetal ten val kwam. Buiten de verwondingen raakte de bromfiets aan de voorzijde beschadigd. De veroorzaker, een rode Peugeot 205 verliet na de aanrijding de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie stelt een onderzoek in.

Goirlenaar door twee mannen bedreigd

TILBURG: Een 18-jarige man uit Goirle is gisteren op de Bredaseweg tussen 04:15 uur en 04:45 uur door twee mannen bedreigd. Één van de daders sloeg de man in het gezicht, de ander sloeg met een stok tegen zijn fiets. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan het gezicht op.

De Goirlenaar fietste met nog vier andere mensen op de Bredaseweg richting de Ringbaan West. Al vanaf de Noordhoekring reed een onbekende man in de nabijheid dichtbij van het groepje. Op de Bredaseweg kwam de verdachte bij het groepje fietsen en sloeg het slachtoffer in het gezicht. Aanleiding tot deze mishandeling is niet duidelijk.

Ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Raupstraat dwong de verdachte de man tot stoppen. Bij de verdachte voegde zich een andere man. Deze tweede verdachte sloeg vervolgens met een stok meerdere keren tegen de fiets van het slachtoffer. Daardoor werd het achterlicht vernield. Na de vernieling gingen beide verdachten er vandoor. Hij heeft wel enkele kenmerken van beide daders kunnen onthouden.

De dader die de man in het gezicht sloeg was een blanke man met een tenger postuur Hij was rond de 1.85 meter lang en ongeveer 20 jaar. Hij had een ovaal gezicht met bruin haar. De man die tegen de fiets sloeg was zonnebankbruin en had donker haar. Hij was tussen de 1.75 en de 1.80 meter lang. Hij droeg donkere kleding en is rond de 18 jaar oud. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Auteur: Desiree Brabers en Ronald Monsieurs