Grote visserijcontrole in drie politieregio's

Vissen

Hollands Midden, 21-05-2007 o In drie politieregios is een grote visserijcontrole uitgevoerd. De controle vond plaats van vrijdag 18 mei vanaf 12:00 uur tot de volgende dag zaterdag 19 mei en eindigde rond 17:00. In totaal controleerde men 518 vissers waarbij er 148 bekeuringen geschreven werden. De meerderheid van de bekeuringen werd uitgeschreven voor het niet bezitten van een schriftelijke toestemming om te mogen vissen. Verder waren er bekeuringen voor illegaal kamperen, vissen met niet toegestaan aas en het in de nacht vissen.

De politiemensen namen vier katapulten en een illegale fuik in beslag. Verder leverde de actie nog vijf onderzoeken op betreffende de Flora en Faunawet, een onderzoek voor de wet Milieu Beheer en een voor de Regeling Agressieve Dieren. Dit laatste naar aanleiding van een melding van een bijtgeval door een agressieve hond.

Naast de politiekorpsen Hollands Midden, Zuid-Holland-Zuid, Rotterdam Rijnmond, Korps Landelijke Politiediensten deden ook bijzondere opsporingsambtenaren (Boa's) mee van de Groen Service Zuid-Holland, Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gemeenten en lokale hengelsportverenigingen. In totaal participeerden 45 personen aan de controle.

Politie Hollands Midden In Hollands Midden werden 327 vissers gecontroleerd, waarbij 57 bekeuringen te noteren waren. Dat varieerde van zowel vissen in gesloten tijd en vissen zonder schriftelijke toestemming, verkeerd aas, nachtvissen, Wet op de Openluchtrecreatie tot het weggooien van afval.