Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Geert Dales volgt Jos Elbers op bij INHOLLAND

Den Haag, 21 mei 2007 - Mr. dr. Geert Dales (1952) is door de Raad van Toezicht van Hogeschool INHOLLAND benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Hij is daarmee de opvolger van Jos Elbers (1948). Dales is nu nog burgemeester van Leeuwarden.

Haddo Meijer, voorzitter van de Raad van Toezicht van Hogeschool INHOLLAND is zeer ingenomen met de nieuwe bestuursvoorzitter. "Geert Dales voldoet in alle opzichten aan het door ons geschetste profiel. Onder leiding van Jos Elbers heeft INHOLLAND zich ontwikkeld tot een onderwijsinstelling die financieel gezond en toekomstbestendig is. Dales is de aangewezen man om leiding te geven aan onze organisatie. Hij beschikt over de benodigde bestuurlijke ervaring, is maatschappelijk betrokken en is een open, dynamische en energieke persoonlijkheid."

De scheidende bestuursvoorzitter Jos Elbers was bijna 15 jaar werkzaam als bestuursvoorzitter in het hoger beroepsonderwijs. Hij ziet in Dales een prima opvolger. "In de afgelopen vijf jaar hebben we een vernieuwende onderwijsorganisatie neergezet waarvan nu de kwaliteits- en prestatieverbetering gelukkig steeds meer zichtbaar wordt. Geert Dales zal dit samen met de overige leden van het College van Bestuur verder uitbouwen." Elbers blijft nog enige tijd als adviseur voor de Raad van Toezicht en het College van Bestuur beschikbaar.

Dales noemt zijn benoeming een unieke kans om na zijn functies in de diplomatie, de kunst- en cultuursector en het openbaar bestuur het publieke domein opnieuw te mogen dienen vanuit een ander perspectief. "Het profiel van INHOLLAND spreekt mij zeer aan: ondernemend, innovatief en sterk gericht op grootstedelijke vraagstukken. Ook het kunnen werken met talentvolle studenten en alle mensen die het onderwijs maken in combinatie met de bestuurlijke complexiteit vormen voor mij een opdracht waar ik geen neen tegen kan zeggen." Dales was voor zijn burgemeesterschap onder meer wethouder van financiën en economische zaken van Amsterdam en directeur van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Hij is sinds 2000 voorzitter van de Raad van Toezicht van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Die functie zal hij nu neerleggen.

De verwachting is dat Dales per 15 juli zal starten met zijn inwerkperiode bij INHOLLAND. Het voorzitterschap van de heer Elbers eindigt per 15 oktober 2007.

Over INHOLLAND
Hogeschool INHOLLAND heeft ruim 33.000 studenten en bijna 3.000 medewerkers. De hogeschool biedt 100 opleidingen op 11 campuslocaties in de Noord- en Zuidvleugel van de Randstad. Het hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag. Kernwaarden van de hogeschool zijn: 'ondernemend', 'maatschappelijk betrokken' en 'internationaal georiënteerd'. INHOLLAND heeft diverse samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen in het buitenland. De jaaromzet bedraagt E260 miljoen.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht