Partij van de Arbeid

Monika Sie nieuwe directeur WBS

21-05-2007 02:15

Monika Sie Dhian Ho is door het curatorium van de Wiardi Beckman Stichting (WBS) benoemd tot directeur van de WBS. Sie is momenteel als onderzoeker/projectleider verbonden aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ze is de opvolger van Paul Kalma, die sinds november 2006 lid van de Tweede Kamer is.

Monika Sie (1967) studeerde politieke wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan deze universiteit doceerde zij politicologie en Internationale Betrekkingen, aan de Universiteit Leiden doceerde ze Internationale Politieke Economie.

Sinds 1997 is Monika Sie verbonden als onderzoeker/projectleider aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarnaast doceert ze aan de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Monika Sie maakte deel uit van de commissie die het beginselmanifest van de PvdA schreef en van de verkiezingsprogrammacommissie van 2006. Ze is voorzitter van de Zuid-Noord Commissie van de PvdA en zal per 1 januari 2008 haar functie als directeur van de WBS ter hand nemen. Tot die tijd zal Frans Becker optreden als waarnemend directeur.