GTI NV

GTI verkrijgt octrooi voor ruimte managementsysteem

Zaltbommel / Roden, 21 mei 2007

Eerste toepassing bij Friesland College

GTI heeft een ruimte managementsysteem ontwikkeld waarmee informatie over de bezetting van ruimtes in gebouwen verwerkt wordt tot managementinformatie. GTI kreeg voor dit unieke concept octrooi, waardoor ze het alleenrecht heeft op de toepassing. Bijzonder aan het systeem is dat het ook geschikt is voor toepassing in bestaande gebouwen. Dit vanwege de draadloze techniek die erachter schuilgaat. Het Friesland College in Heerenveen heeft de primeur. Eind maart 2007 nam dit college het eerste ruimte managementsysteem naar volle tevredenheid in gebruik. En inmiddels heeft ook de Hanzehogeschool in Groningen overeenstemming met GTI om het ruimte managementsysteem in een pilot project te realiseren.

Ruimte managementsysteem levert kostenbesparing op Iedereen die te maken heeft met planning en gebruik van ruimtes in een pand kan met dit systeem inzicht krijgen in de beschikbaarheid en gebruiksduur van ruimtes, zonder dat fysieke controle plaatsvindt. Via de draadloze techniek worden data verzameld, die via internet eenvoudig zijn in te zien.

Eigenaren en gebouwbeheerders kunnen belangrijke kostenbesparing realiseren via het systeem. De registratie levert immers gegevens op over de intensiteit van gebruik. Hiermee kunnen kosten worden bespaard op facilitair gebied, zoals energie en schoonmaakkosten. De managementinformatie geeft snel inzicht in hoe ruim of krap de gebruiker van een pand in z?n jasje zit. De noodzaak tot uitbreiden of inkrimpen van de huisvesting wordt hiermee objectief aangetoond. Eigenaren van meerdere panden krijgen bovendien vanaf iedere werkplek inzicht in hun totale huisvesting.

Het systeem kan naar wens worden uitgebreid met aanvullende modules. Zo kunnen bezoekers via touchscreens eenvoudig en snel informatie krijgen over de beschikbare ruimtes in het gebouw. Daarnaast kan het systeem worden uitgebreid met informatiemodules aangaande onderhoud en beveiliging.
Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.

SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.