AutoRai

Van Kerkhof & Visscher eerste Renault Sport Specialist buiten Frankrijk

(5/21/2007)
In Rotterdam en Gorinchem is Renault-dealer Van Kerkhof & Visscher officieel tot Renault Sport Specialist aangesteld. Daarmee is het de eerste Renault-dealer buiten Frankrijk die deze prestigieuze titel mag dragen. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt dit in de Rotterdamse vestiging gevierd tijdens een internationaal Renault Sport- en Alpine-evenement in samenwerking met Renault Histoire & Collection.

De kersverse Renault Sport Specialist Van Kerkhof & Visscher is de eerste Renault-dealer buiten Frankrijk die deze titel mag dragen. Dit betekent dat in de vestigingen van deze dealer in Rotterdam en Gorinchem alle Renault Sport-modellen op voorraad en als demo beschikbaar zijn. Maar er worden meer eisen gesteld aan een Renault Sport Specialist. Algemeen directeur Chris Visscher van Renault Sport Specialist Van Kerkhof & Visscher vertelt: âDe Renault Sport-modellen komen uit de speciale Renault-fabriek in het Franse Dieppe. Het zijn opzichzelfstaande modellen die sterk afwijken van de standaard-Renaults. Om die reden is het logisch dat voor die modellen speciale dealers worden aangesteld die kunnen voldoen aan de speciale eisen die de autoâs en hun doelgroep stellen. In onze vestigingen in Rotterdam en Gorinchem is een apart gedeelte in de showroom gereserveerd voor de speciale modellen. Hier is het een en al Renault Sport wat de klok slaat.â

Specialisme
Visscher vervolgt: âOok de buitenzijde van het pand wordt aangekleed met speciale Renault Sport-logoâs, zodat er geen twijfel over kan bestaan dat we dé Renault Sport Specialist zijn. Verder hebben onze verkopers, monteurs en receptionisten een speciale cursus gevolgd die helemaal geënt is op Renault Sport. We mogen ons dus niet alleen Renault Sport Specialist noemen, maar zÃjn ook echte specialisten. Vooral voor de monteurs zijn de aanzienlijke verschillen tussen de Sport-modellen en de standaard-Renaults natuurlijk belangrijk. Door intensieve trainingen in Frankrijk kennen zij inmiddels iedere schroef van de Renault Sport-modellen.â

Festiviteiten
Om de benoeming tot Renault Sport Specialist extra luister bij te zetten, organiseert Van Kerkhof & Visscher in samenwerking met Renault Histoire & Collection een internationaal Renault Sport- en Alpine-evenement op zaterdag 2 en zondag 3 juni. In en rond de Rotterdamse vestiging aan de Koperstraat staan dan niet minder dan zestig historische Renault Sport- en Alpine-modellen. Zo zijn alle modellen van Alpine aanwezig, alle sportieve Renaults van R8 Gordini tot en met de laatste Clio V6, de Le Mans winnende Alpine A442, de eerste Renault Formule 1-auto met turbomotor, maar ook de huidige Formule 1-auto in ING-kleuren. Alle informatie over het evenement op 2 en 3 juni is vanaf 24 mei te vinden op www.renaultsportdealer.nl

Primeur
Uiteraard ontbreken de nieuwe RS-modellen niet en staan de speciale Clio RS27 en de Mégane RS26 in de showroom. Bovendien is er een Nederlandse primeur, want de nog niet eerder in Nederland getoonde Mégane RS 2.0 dCi met 175 pk is aanwezig. Deze versie is op speciale bestelling via de Renault Sport Specialist te bestellen; er is ook een demonstratieauto aanwezig.

Deze feestelijke dagen worden aangekleed met allerlei activiteiten, zoals een pitstopspel, diverse workshops o.a. van coureur en teameigenaar Frans Verschuur, een racesimulator en diverse activiteiten voor de kids.

Op 2 en 3 juni viert de Alpine Renault Club Nederland zijn 25-jarige bestaan en op de zondag eindigt daarom de jubileumtour van de club bij Renault Sport Specialist Van Kerkhof & Visscher in Rotterdam.

Historie
Van Kerkhof & Visscher is in 6 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende Renault-dealers van Nederland met 10 vestigingen. Het bedrijf kenmerkt zich door echte passie voor het merk Renault en slimme oplossingen die de klanttevredenheid verhogen en toevoegen aan het rendement.