Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Motorrijder gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 21-5-2007 14:49:13

DOORNENBURG - Een 54-jarige motorrijder uit Gendt is zondagmiddag gewond geraakt bij een frontale botsing met een auto in Doornenburg. De man is met hoofd-, arm- en rugletsel per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gebracht. Zijn twintigjarige dochter die achterop de motor zat, is op een schaafwond na, met de schrik vrijgekomen. Het ongeval gebeurde rond half drie op de Rijndijk. De motorrijder zou in een bocht de binnenbocht hebben genomen. Hierbij zou hij zijn tegenligger, een 59-jarige automobilist uit Doornenburg, niet meer hebben kunnen ontwijken waardoor tussen beiden een frontale botsing plaats vond. De motorrijder kwam vervolgens ten val. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. De
Verkeersongevallendienst heeft een onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval ingesteld.
(07-078868)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto over de kop

Publicatiedatum: 21-5-2007 14:48:53

ELST - Een 22-jarige automobilist en zijn 16-jarige passagier, beiden afkomstig uit Elst, zijn zondagavond in hun woonplaats gewond geraakt nadat zij met hun auto over de kop waren geslagen. De 16-jarige is met vermoedelijk hoofdletsel naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd. De bestuurder is ter plaatste door ambulancepersoneel nagekeken. Hij heeft aan het ongeval schaafwonden overgehouden. Het ongeval gebeurde omstreeks tien uur toen de 22-jarige op de Valburgseweg de auto voor hem in wilde halen. Tijdens deze inhaalmanoeuvre zou hij door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht zijn gekomen. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam weer op de wielen tot stilstand. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. (07-078980)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking van bedreiging

Publicatiedatum: 21-5-2007 14:48:34

ZEVENAAR - Een 38-jarige man uit Zevenaar is zondagavond in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou omstreeks half twaalf zijn 35-jarige vriendin telefonisch vanuit haar woning in Zevenaar hebben gedreigd. Ook zou de Zevenaarder in de woning van zijn vriendin diverse vernielingen hebben aangericht. De reden hiervoor zou een conflict in relationele sfeer zijn. De vrouw riep de hulp van de politie in. Agenten hebben de man in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek. Door de vrouw is aangifte gedaan. (07-078992)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---