Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Inschrijving voor de nevenactiviteiten bij het NK geopend

Het Nederlands Kampioenschap Schaken wordt van vrijdag 15 tot en met donderdag 28 juni op het Mediapark in Hilversum gespeeld. Evenals in 2006 telt het toernooi vele interessante nevenactiviteiten. Voor de onderstaande activiteiten is de inschrijving intussen geopend.

2e Renate Limbach NK Rapid voor vrouwen en meisjesteams Net als vorig jaar bestaat het Renate Limbach toernooi voor vrouwen en meisjes uit twee gedeelten: een individueel rapidtoernooi voor vrouwen en een rapidtoernooi voor meisjesteams. Er wordt op zaterdag 23 juni gespeeld op het mediapark in Hilversum (Studio 20). De organisatie ligt in handen van de SGS. Aanvang 11.00 uur.

Meisjestoernooi
De meisjes spelen in viertallen per regionale bond. Er wordt gespeeld in de categorieën tot en met 10 jaar (geboren in of na 1997), tot en met 12 jaar (geboren in of na 1995) en tot en met 16 jaar (geboren in of na 1991). Speelsters kunnen zich opgeven bij hun regionale jeugdleider.

Individueel vrouwentoernooi
In het individuele vrouwentoernooi wordt gespeeld om de Nederlandse rapidtitel. Esther de Kleuver won vorig jaar de eerste editie van dit toernooi. Voor de drie hoogst eindigende vrouwen zijn er geldprijzen te winnen van EUR 100, EUR 75 en EUR 50. Er is een extra prijs voor de bond met de vier hoogst geëindigde speelsters.
Aanmeldingen tot uiterlijk 16 juni per e-mail bij André Hilhorst: a.hilhorst@sgs-schaakbond.nl of per telefoon: 035-5381069.

Meer informatie over deze kampioenschappen is te vinden op de toernooiwebsite van de SGS.

Rapidtoernooien voor jongeren op het Mediapark
Op de zondagen 17 en 24 juni zijn er twee open rapidtoernooien op het mediapark.

Tot en met 20 jaar
Op zondag 17 juni is er een rapidtoernooi voor de jeugd tot en met 20 jaar. Er wordt gespeeld in twee groepen: ratinggroep 1 vanaf 1850 en hoger en ratinggroep 2 tot maximaal 1900.
Er zijn geldprijsjes te verdienen en bekers. Het is mogelijk om tijdens het toernooi een bezoek te brengen aan de Beeld en Geluid Experience. Ook voor ouders die meekomen is dit een leuk uitje. De Beeld en Geluid Experience bevindt zich op honderd meter van de speelzaal. Bezoekers krijgen bij de entree een ring als toegangskaartje, waarmee ze het museum in en uit kunnen lopen. Het inschrijfgeld voor het rapidtoernooi bedraagt EUR 5,-. Het toernooi begint om 10.45 uur.
Aanmelden tot uiterlijk 15 juni per e-mail :
rapidschaak@schaakbond.nl.

Tot en met 25 jaar
Op zondag 24 juni wordt, net als vorig jaar, een rapidtoernooi voor spelers tot en met 25 jaar georganiseerd. Ook hier wordt gespeeld in twee groepen: ratinggroep 1 vanaf 1850 en hoger en ratinggroep 2 van 1600 tot maximaal 1900. Vorig jaar deden maar liefst zes jeugdkampioenen van Nederland mee.
Er worden zeven ronden gespeeld; het tempo is 25 minuten per persoon. Er is EUR 240 aan prijzengeld te verdelen. Het inschrijfgeld bedraagt EUR 5,-. De aanvang is om 10.45 uur.
Aanmelden tot uiterlijk 22 juni per e-mail :
rapidschaak@schaakbond.nl.
___________________________________


---

Ben de Leur winnaar van Louis Blok toernooi

Het 27e Louis Blok Rapidbekertoernooi in Zandvoort is opnieuw een groot succes geworden. Met 48 mannen en vrouwen was de zaal van het Gemeenschapshuis gevuld. De deelnemers kwamen weer uit alle windstreken, tot Groningen en Friesland aan toe.

Het was in alle groepen een sportieve strijd zonder noemenswaardige problemen. In vier groepen wisten de winnaars al hun partijen te winnen en slechts twee deelnemers wisten geen score op het bord te brengen. De overwinning in groep 1 ging naar Ben de Leur. De beste Zandvoortse deelnemer was Jordy Nieuwenhuis. (RS)