Gemeente Coevorden

Digitale Wmo-Loket Coevorden online

Het Wmo-Loket in Coevorden is nu ook digitaal te bereiken. Op de site www.wmoloketcoevorden.nl vindt u alle aanbieders op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Van maaltijdvoorziening tot zorgcentrum, van dagbesteding tot seniorenwoning; alle aanbieders staan erop. De gemeente Coevorden is de eerste gemeente in Drenthe het digitale Wmo-Loket on line heeft.

Op de website kan iedereen informatie vinden over het product en deze producten met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld wie de meest geschikte maaltijdvoorziening heeft. Voor inwoners, tussenpersonen en loketmedewerkers is het digitale loket een uitstekend middel om de hulpvraag te beantwoorden.

Wmo

Op 1 januari is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Belangrijk onderdeel van die wet is het goed informeren en adviseren van inwoners op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het Wmo-Loket is daar een voorbeeld van. Een goed loket is op verschillende manieren bereikbaar: je kunt met je vraag naar een fysiek loket, je kunt je vraag telefonisch beantwoord krijgen, als je niet mobiel bent kunnen de medewerkers van het loket op huisbezoek komen en je kunt naar het digitale loket op internet. De gemeente Coevorden heeft dit complete pakket aan diensten nu gerealiseerd.

Spreekuren

Ook andere instellingen houden spreekuur in het Wmo-Loket van de gemeente Coevorden.
Iedere woensdag van 13.30 - 16.00 uur: Algemeen Maatschappelijk Werk Iedere woensdag van 13.30 - 16.00 uur: Hulp bij het invullen van formulieren (met ingang van 6 juni a.s.) Iedere donderdag van 16.00 - 17.00 uur: Mantelzorgondersteuning

Contactgegevens

Wmo-Loket
Gemeentehuis
Aleida Kramersingel 4
7741 GE Coevorden
Tel. (0524) 598 636
E-mail adres: wmoloket@coevorden.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Uitzonderingen zijn woensdag en donderdag. Op woensdag is het loket van 8.30 uur tot 16.00 uur geopend en op donderdag is het loket ook geopend van 16.00 uur tot 19.30 uur.

Telefonisch bereikbaar

Maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur tot 16.00 uur Donderdag van 8.30 uur tot 19.30 uur Vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur