Gemeente Papendrecht

18 mei 2007

Raad Papendrecht akkoord met aangepaste nota Parkeerregulering De gemeenteraad van Papendrecht heeft in navolging van het college op 10 mei jl. de aangepaste nota Parkeerregulering definitief goedgekeurd. Verwacht wordt dat het college binnenkort ook haar fiat uitspreekt over het Verkeersbesluit. Hierna volgt een bezwaarperiode van zes weken.
Tijdens de inspraakperiode in januari en februari 2007 bezochten ongeveer 450 mensen de vier informatiebijeenkomsten. Verder dienden 462 personen een schriftelijke inspraakreactie in. Deze reacties zijn verwerkt in een inspraaknota, waarin tevens de standpunten van het College van B en W zijn opgenomen.
Resultaat is dat de oorspronkelijke nota `Parkeerregulering Papendrecht 2007, Beleid en Uitvoering' van december 2006 op een aantal punten is gewijzigd. Zo is het aanvankelijk geplande reguleringsgebied verkleind en blijven de bestaande gebieden met vergunningparkeren gehandhaafd. Het tijdelijke parkeerterrein behoudt zijn functie totdat parkeergarage Overtoom wordt geopend. Doordat het reguleringsgebied verkleind is, kunnen bedrijven en winkeliers zonder ontheffing op loopafstand buiten het reguleringsgebied parkeren. Verder wordt een bewaakte dan wel afsluitbare fietsenstalling gebouwd, zijn parkeerontheffingen het eerste jaar gratis en komt er een bezoekersregeling voor bewoners en bedrijven in het centrum. Deze is het eerste half jaar gratis, net als parkeren in de parkeergarage.

Het college van B en W neemt op basis van het huidige raadsbesluit over de aangepaste nota binnenkort een definitief verkeersbesluit over inrichting van de blauwe zone. Hierna volgt een bezwaarperiode van zes weken. Wanneer alles volgens planning verloopt, is het totale traject begin juli afgerond. De uiteindelijke invoering van het parkeerplan staat gepland voor september 2007, gelijktijdig met de opening van het nieuwe winkelcentrum.
De aangepaste nota Parkeerregulering is te vinden op www.papendrecht.nl en is in te zien op de leestafel bij de receptie van het gemeentehuis.


Noot voor de redactie,