Gemeente Papendrecht

10 mei 2007

Weidemolen draait weer vanaf 19 mei
Zaterdag 19 mei wordt de Weidemolen in park Noordhoekse Wiel om 11.00 uur officieel opnieuw in bedrijf gesteld. Wethouder mevrouw M. Zaal-Kwaak overhandigt bij die gelegenheid de sleutels aan de leden van de Stichting Vrienden van de Noordhoekse Weidemolen. Junior molenaar Robert van 't Geloof zet vervolgens de molen in beweging. De afgelopen twee jaar zetten de leden van de stichting zich in om de klassieke molen in park Noordhoekse Wiel in oude glorie te herstellen. De Stichting ziet toe op onderhoud en beheer van de Weidemolen. Aad Schouten molenaar van de Wingerdse Molen en leermeester-molenaar van het Gilde houdt toezicht op bediening en uitvoering van klein onderhoud, om verval van de molen te voorkomen. Vanaf 19 mei draait de molen regelmatig.
De molen in het Park Noordhoekse Wiel is overigens geen replica, model of hobbyproject maar een originele Noord-Hollandse weidemolen. In het verleden werden deze molens in Noord-Holland vaak door boeren ingezet om hun land te bemalen en het waterniveau te regelen. De gemeente Papendrecht werkt aan plannen voor renovatie van park Noordhoekse Wiel. De molen wordt in de waterhuishouding geïntegreerd zoals dat oorspronkelijk het geval was. Daarmee is het cadeau dat bewoners van de Molenvliet in 1980 schonken in ere hersteld.

De plaats van handeling, de molen, is te bereiken vanaf de parkeerplaats bij scholengemeenschap De Lage Waard aan de Vijzellaan.

Eerste examen voor deelnemers Aquasportief
Elf Aquakids hopen zaterdag 12 mei in het Papendrechtse zwembad De Hooght hun diploma Aquasportief in ontvangst te nemen. Papendrecht draait mee in een landelijk proefproject, waarbinnen voor de eerste keer het examen Aquasportief wordt afgenomen. Ter ere daarvan komt de landelijke Aquasportief-examencommissie kijken. Aquasportief is niet zomaar bewegen voor de lol. De kinderen leren bijvoorbeeld te luisteren naar muziek en zelfstandig én samen te bewegen op het ritme en de structuur van de muziek. Coördinatieniveau en gebruik van de weerstand van het water worden geleidelijk opgebouwd. Bij het examen wordt onder meer gelet op de technische uitvoering, samenwerken en synchroon bewegen op de muziek. De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar hebben er het hele seizoen voor geoefend op zelf gekozen muziek van onder meer Chips, Chakira en Xwp. Hun examen begint om 12.15 uur met een spectaculaire opkomst.
Toeschouwers zijn van harte welkom om te kijken en zich misschien al in te schrijven voor de volgende cursus.

Werkzaamheden Ketelweg
Langs de Ketelweg wordt vanaf maandag 14 mei gewerkt tussen Ketelweg 55 (Transportbedrijf Intrahaan) tot en met Ketelweg 69 (Dixi); één rijstrook is beschikbaar voor het verkeer, verkeerslichten worden ingezet. Zie ook de website www.ketelweginontwikkeling.nl Vagen of opmerkingen? Toezichthouder Erik Hendriks is bereikbaar via t. 078-6440870 of mail vraagoverdeketelweg@wsrl.nl

Dinsdag 22 mei: informatiebijeenkomst dijkversterking Ketelweg Papendrecht
Dinsdag 22 mei wordt vanaf 19.30 uur in Hotel Mercure (in de Tasmanzaal) aan de Lange Tiendweg 2 in Papendrecht een informatieavond gehouden over de dijkversterking aan de Ketelweg. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Waterschap Rivierenland werkt van eind mei tot en met half juli op het weggedeelte van de rotonde/Nanengat tot aan Buitenhof/Kerkbuurt 116. Asfalt, trottoirs, inritten en bermbestrating worden aangebracht. Van half augustus tot eind september zijn het Westeind en de aansluiting Industrieweg/Westeind tot aan de Noordhoek aan de beurt voor asfalteringswerkzaamheden en bestrating.
Vertegenwoordigers van Waterschap Rivierenland en de aannemer geven toelichting en beantwoorden tijdens de informatieavond vragen over de werkzaamheden en de planning. Iedereen is welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

____________