Ingezonden persbericht


16 mei 2007RS/BR STW-2007 05-1603

Persbericht

STW Valorisatie Workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" wederom een groot succes

Op woensdag 9 en donderdag 10 mei jongstleden heeft Technologiestichting STW voor de vierde keer de workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" gegeven. In twee dagen werden zeven teams van onderzoekers van de 3 TU's en van de WUR begeleid in het uitwerken van hun business ideeën. Het meest veelbelovende idee was afkomstig van Casper van Oosten en Thomas Bouwels van de TU Eindhoven. Dit was de conclusie van de onafhankelijke jury van deskundigen die aan het einde van de workshop alle ideeën heeft vergeleken en beoordeeld.

Drie à vier keer per jaar verzorgt STW in samenwerking met de Wageningen Business School een tweedaagse workshop met als titel "Oriëntatie op ondernemerschap". De workshop is gericht op onderzoekers aan Nederlandse universiteiten die een business idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten. Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop worden de verder uitgewerkte business ideeën gepresenteerd ten overstaan van een onafhankelijke jury van deskundigen, die beslist welk business idee het meest veelbelovend is.

STW wil door het geven van deze workshop bij de verschillende universiteiten in Nederland een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van de oprichting van kansrijke technostarters in Nederland. Op 9 en 10 mei jongstleden is de workshop voor de vierde keer gegeven. De Wageningen Universiteit is dit keer opgetreden als gastheer. Het meest veelbelovende idee was afkomstig van Casper van Oosten en Thomas Bouwels van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit was de conclusie van de onafhankelijke jury van deskundigen bestaande uit Sake Bosch (PTV), Jan Hak (Hak & Partners), Marc Sipkema (Varibel), Martin Stutterheim (Technopartner) en Rinke Zonneveld (EZ).

Casper van Oosten en Thomas Bouwels ontwikkelen slimme ramen die gebruikt kunnen worden voor energieopwekking. Het product van Casper en Thomas gaat SenerG heten. ____

Noot voor de redactie,