Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 mei 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 april 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om ontheffing voor het opstarten van een kleinschalige boerencamping met 10 plaatsen in de periode 1 april tot 30 oktober 2007 op het perceel De Horn 6 te Baambrugge. Toelichting:
Er is een verzoek om ontheffing ingekomen voor het opstarten van een kleinschalige boerencamping met 10 plaatsen in de periode 1 april tot 30 oktober 2007 op het perceel De Horn 6 te Baambrugge. De Wet op de openluchtrecreatie biedt op grond van artikel 8 een mogelijkheid om ontheffing te verlenen van het verbod om zonder vergunning van burgemeester en wethouders een kampeerterrein te houden voor ten hoogste tien kampeermiddelen. Op 15 maart 2007is besloten om het voornemen om medewerking te verlenen aan een boerencamping met maximaal 10 kampeermiddelen gedurende 2 weken ter inzage te leggen. Indien er binnen deze termijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt worden dan over te gaan tot het verlenen van een vergunning op grond van artikel 8 van de Wet op de openluchtrecreatie. Dit besluit is op 15 maart in het weekblad Vecht- Amstel- en Rijnstreek gepubliceerd en binnen de genoemde termijn zijn er geen zienswijzen ingekomen. Thans overgaan tot het verlenen van een vrijstelling onder voorschriften en voorwaarden voor het houden van een kampeerterrein voor ten hoogste 10 kampeermiddelen in de periode 1 april tot en met 31 oktober 2007 op het perceel De Horn 6 te Baambrugge
Ambtelijk advies:
Vrijstelling verlenen voor het houden van een kampeerterrein voor ten hoogste 10 kampeermiddelen in de periode 1 april tot en met 31 oktober 2007 op het perceel De Horn 6 te Baambrugge. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Procedure voor verlenen ontheffingen hogere geluidswaarden. Toelichting:
Met ingang van 1 januari 2007 is de gemeente bevoegd om ontheffingen te verlenen indien de voorkeursgrenswaarde voor geluid voor woningen wordt overschreden, bij nieuwe situaties. De Milieudienst (MD) kan dit gaan verzorgen. Hiervoor moeten opgezet worden: 1) een procedure om de ontheffing hogere waardebeschikking, parallel aan de ruimtelijke procedure, vast te stellen; 2) geluidbeleid om als handvat te dienen voor het verlenen van de ontheffingen, als constante basis voor de motivatie van ontheffingen en duidelijkheid voor betrokkenen. De MD doet een voorstel voor de vorm waarin de beschikkingsprocedure zijn beslag kan krijgen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt: 1) in te stemmen met de voorgestelde procedure voor behandelen van aanvragen ontheffingen hogere geluidswaarden; 2) in te stemmen met uitvoering van de procedure door de MD; 3) voor kennisgeving aannemen dat uitvoering door de MD vooralsnog binnen het urencontract past, maar aanpassing in het kader van flexibele dienstverlening in de toekomst mogelijk is; 4) voor kennisgeving aannemen dat afzonderlijke beschikkingen ter besluitvorming aan het college van B&W voorgelegd worden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Verkeerstelling Nieuwe Amsterdamseweg t.h.v. doseersluis. Toelichting:
Wanneer de doseersluis in werking is, is het in de Hoogstraat leefbaar en verkeersveilig. De file die vroeger in de Hoogstraat ontstond tijdens de avondspits staat nu voor de doseersluis op de Abcouderstraatweg te Amsterdam Zuidoost.
Het is moeilijk te meten in % hoeveel sluipverkeer uit Amsterdam Zuidoost (en met bestemming Rijksweg A2) blijft kiezen voor rijden via de Nieuwe Amsterdamseweg wanneer de doseersluis in werking is.
Ambtelijk advies:
Ter kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Bouwkundige inventarisatie van gemeentelijke gebouwen en opstellen van een gebouwen- beheerplan met een rijkwijdte van 10 jaar en een doorkijk naar een periode van 35 jaar. Ambtelijk advies:

1. De inventarisatie en opstelling van het gebouwenbeheerplan opdragen aan Asset.
2. De ambtelijke dienst ruimte geven voor de voorbereidende werkzaamheden voor uitvoering van het beheerplan gebouwen in samenwerking met gemeente De Ronde Venen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Ook de basisscholen zijn bij de inventarisatie betrokken. Attentie dat de inventarisatie spoort met het huisvestingsplan scholen.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Jaarverantwoording 2006.
Toelichting:
De jaarrekening sluit met een positief resultaat na bestemming van 5.700.000. De accountant heeft zijn controle verricht en er is echter nog geen officiële reactie ontvangen. Er zullen geen wijzigingen meer ten aanzien van het resultaat volgen.
Ambtelijk advies:
De jaarstukken 2006 ter vaststelling aan de raad voor te leggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Schriftelijke vragen aan het college over de nieuwe beleidsvisie van Westhoek Wonen. Toelichting:
Bij brief van april 2007 heeft D66 (E. Doorn) schriftelijk vragen gesteld over de nieuwe beleidsvisie van Wetshoek Wonen. De vragen leggen een directe relatie met de ontwikkelingen rond het Piet Mondriaangebouw en het project beschermd wonen. Voor de beantwoording is een conceptbrief bijgevoegd.
Ambtelijk advies:
Antwoorden op de vragen vaststellen en de brief door tussenkomst van de griffier verzenden aan de raadsleden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Schriftelijke vragen aan het college over de rol van de Stichting Welzijn Abcoude (SWA) bij de uitvoering van de Wmo.
Toelichting:
Bij brief van april 2007 heeft D66 (E. Doorn) schriftelijk vragen gesteld over de rol van de SWA bij de uitvoering van de Wmo. Voor de beantwoording is een conceptbrief bijgevoegd. Ambtelijk advies:
Antwoorden op de vragen vaststellen en de brief door tussenkomst van de griffier verzenden aan de raadsleden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 8 mei 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 mei 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van Smink Infra voor een tijdelijke ontheffing inrijdverbod vrachtverkeer (C7) Hoogstraat te Abcoude.
Toelichting:
Geadviseerd wordt de ontheffing te verlenen van 23 april 12:00 uur tot en met 24 april 2007 tot 17:00 uur. Dit i.v.m. kelderwerkzaamheden Dorpszicht 1 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de ontheffing te verlenen van 23 april 12:00 uur tot en met 24 april 2007 tot 17:00 uur.
Mandaatbesluit d.d. 23-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van het bestuur van de Stichting Feestelijkheden om vergunning voor het plaatsen van sandwichborden in de periode 15 t/m 30 april 2007. Toelichting:
Het bestuur van de Stichting Feestelijkheden heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het mogen plaatsen van aankondigingsborden ter bekendmaking van de koninginnedagactiviteiten op 30 april 2007. Ingevolge artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame- uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame- uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor de periode 20 t/m 29 april 2007. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor de periode 20 t/m 29 april 2007. Mandaatbesluit d.d. 18-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van het bestuur van de Stichting Feestelijkheden Abcoude om vergunning voor het organiseren van verschillende activiteiten in het dorp Abcoude ten behoeve van de koninginnedagviering op 30 april 2007.
Toelichting:
De Stichting Feestelijkheden Abcoude organiseert diverse feestelijke activiteiten in het dorp Abcoude op Koninginnedag 30 april 2007.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het evenement, een aanstellingsbesluit nemen voor de in te zetten verkeersregelaars tijdens het Concours d'Elegance en ontheffing verlenen van artikel 35 van de Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak-alcoholische dranken. Mandaatbesluit d.d. 23-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek van de Oranje Vereniging Baambrugge voor het organiseren van verschillende activiteiten ten behoeve van koninginnedag 30 april 2007 te Baambrugge. Toelichting:
De Oranjevereniging Baambrugge organiseert diverse activiteiten te Baambrugge op koninginnedag 30 april 2007 in- en rondom het Dorpshuis "De Vijf Bogen". Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Verzoek tijdelijke verkeersmaatregel op 22 mei 2007 t.b.v. de wandelvierdaagse 2007. Toelichting:
De plaatselijke avondvierdaagse commissie Abcoude organiseert van maandag 21 mei tot en met donderdag 24 mei 2007 de avondvierdaagse. Het bestuur verzoekt om op dinsdag 22 mei 2007 het Gein aan de noordzijde tussen de spoorwegovergang in het dorp Abcoude en het fietspad (Ruwelspad) richting Amsterdam Zuidoost van 18.15 tot 19.30 uur en het Gein aan de zuidzijde tussen de spoorwegovergang in het dorp Abcoude tot aan de Wilhelminabrug van 19.00 tot 20.30 uur af te sluiten. In verband met de veiligheid van de deelnemers aan de vierdaagse is het wenselijk dit deel van de openbare weg af te sluiten voor alle verkeer, behoudens voetgangers. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Uitritvergunning. Combinatie A2 HoMa; verbreding A2. Toelichting:
Als onderdeel van de werkzaamheden in het kader van de verbreding van de A2 Holendrecht- Maarssen wordt een aantal uitritten aangelegd aansluitend op de Vinkenkade en de Zuwe. De uitwegen zullen tot 2012 in stand worden gehouden. Het betreft een uitweg bij de Vinkenkade bij de toerit richting Utrecht, nodig voor de bereikbaarheid van het terrein tussen A2 en de toe- en afritten en twee uitwegen aansluitend op de Zuwe om voor werkverkeer een kruising met de Zuwe te realiseren. Ambtelijk advies:
Verlening van een uitritvergunning aan de Vinkenkade en de Zuwe te Abcoude. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 hulst aan de Ds. Bleekerhof 16 te Abcoude. Toelichting:
Op 19 maart 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 hulst aan de Ds. Bleekerhof 16 te Abcoude. De boom heeft larven en is lelijk. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 29 maart 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 24-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 1 sierkers aan de Peppinghof 5 te Abcoude. Toelichting:
Op 13 maart 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 sierkers aan de Peppinghof 5 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats en zorgt voor overlast. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 29 maart 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 23-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Kapvergunningaanvraag 1 cipres aan de Stationsstraat 20 te Abcoude. Toelichting:
Op 16 maart 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 cipres aan de Stationsstraat 20 te Abcoude. De boom zorgt voor veel overlast. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 29 maart 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 16-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Kapvergunningaanvraag 1 kastanje aan de Hoogstraat 15 te Abcoude. Toelichting:
Op 20 maart 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 kastanje aan de Hoogstraat 15 te Abcoude. De boom is ziek; verrotting in kruin en takken. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 29 maart 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 24-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen velux dakramen in dakvlak van woonhuis, Kerkstraat 31, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag reguliere bouwvergunning intern veranderen winkelruimte, Kerkplein 27-27A, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een woonhuis, Zand- en Jaagpad 6 te Baambrugge.
Toelichting:
Op 2 maart 2007 is een sloopvergunning aangevraagd voor de sloop van de woning Zand- en Jaagpad
6 te Baambrugge. De aanvraag om bouwvergunning voor de nieuwe woning is bijna afgerond. De sloopvergunning kan worden verleend onder voorwaarden, betrekking hebbende op de veiligheid. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning op grond van de Woningwet verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een berging op het perceel Kanaaldijk West 1 te Abcoude.
Toelichting:
Op 23 augustus 2006 is een sloopvergunning aangevraagd voor de sloop van een berging op het perceel Kanaaldijk West 1 te Abcoude. De sloopvergunning kan worden verleend onder voorwaarden, betrekking hebbende op de aanwezigheid van Nobrada. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning op grond van de Woningwet verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

9. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen achtergevel, Kleiweg 12, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


10. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Folkert Postlaan 15, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

11. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak van woonhuis, Meerzicht 38, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren op grond van art. 44 Woningwet. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---