Politie Zaanstreek-waterland

NIeuwsberichten maandag 21 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 21-05-2007

Stuk hout inbeslaggenomen

Zaandam, 21 mei 2007, 00:29 uur

Bij een woning aan de Poelenburg is een 58-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn buren met een stuk hout. De politie werd gebeld en trof een 54-jarige vrouw aan. Zij zou bedreigd zijn door haar onderbuurman, die bij haar had aangebeld en haar vervolgens woordelijk had bedreigd. Daarbij zou hij met een stuk hout op de reling hebben geslagen en de vrouw tegen de reling hebben geduwd. De onderbuurman verklaarde aan de politie dat hij de geluidsoverlast zat was. De buurvrouw had last van haar ribben en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Vernieler laat bloedspoor achter

Purmerend, 20 mei 2007, 22:52 uur

Een 26-jarige man is in zijn woning aan de Zwanebloem aangehouden wegens vernieling van een aantal ruiten. De politie werd gebeld door een man van wie de ruit van zijn voordeur was vernield. De agenten ter plaatse volgden het bloedspoor dat hen naar een etage lager leidde. Ook daar was een ruit van de voordeur vernield. De verdachte werd in zijn woning aangetroffen. Hij verkeerde onder de invloed van alcohol. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn hand, vervolgens is hij naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Hij verklaarde dat hij naar een feest was geweest en bij thuiskomst niet naar binnen kon en daardoor een ruit vernielde. Hij heeft zich vermoedelijk vergist in de etage.

Vier bekeuringen voor snelvaarders

Landsmeer, 20 mei 2007, 18:54 uur

Op de Jagersplas, De Gouw en de Zuidervaart zijn zondagmiddag vaarsurveillances gehouden. Vier bestuurders voeren te hard en kregen een bekeuring.

Auto in sloot en rijbewijs kwijt

Noordbeemster, 20 mei 2007, 20:55 uur

Het rijbewijs van een 22-jarige bestuurder is ingevorderd omdat de man met te veel drank op achter het stuur zat. De Alkmaarder reed over de Middenweg en stuurde zijn auto teveel naar rechts. Hij probeerde tegen te sturen met het gevolg dat hij in de sloot aan de linkerkant van de weg terechtkwam. De automobilist wist eigenhandig het voertuig te verlaten en raakte niet gewond. De blaastest wees uit dat hij een alcoholpromillage had van 1,8.

Aangehouden na valse brandmelding

Purmerend, 21 mei 2007, 11:20 uur

De politie heeft een 16-jarige Purmerendse aangehouden op verdenking van het slaan van loos brandalarm op de school De Koogmolen aan De Spinnekop. Agenten ter plaatse constateerden dat het glas van de handmelder was vernield. Het is niet de eerste keer dat bij de politie vanuit deze school een vals brandalarm binnenkomt. Woensdagmiddag 16 mei zijn vier eind-examenleerlingen van school De Koogmolen gehoord omdat ze het brandalarm van de school hadden geactiveerd. Het bleek te gaan om een eindexamenstunt, waarbij de meiden (2x 17, 1x 16 en 1x 15 jaar) niet hadden gedacht aan de consequenties van hun actie, namelijk dat de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse zouden komen en voor niets uitrukken. Alle verdachten, ook de leerling die maandag de 21e het brandalarm deed afgaan, zullen hun straf ondergaan via Bureau HALT.

Drankrijders

Zaanstad,19 mei

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee drankrijders aangehouden. Op de Vederdistelstraat in Krommenie liep een 26-jarige man uit Krommenie tegen de lamp en op het Ankersmidplein in Zaandam werd een leeftijdsgenoot uit Zaandam aangehouden. De automobilisten hadden respectievelijk twee en anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Beide drankrijders kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Onder invloed

Monnickendam, 19 mei, 04:19 uur

Op de Bernhardlaan heeft de politie zaterdagochtend vroeg een 23-jarige vrouw uit Monnickendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobiliste had een alcoholgehalte van 0,3, dat is meer dan is toegestaan voor een beginnende bestuurder (iemand die minder dan vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs). Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Vijftig km per uur te hard

Zaandijk/Koog aan de Zaan, 19/20 mei, 19:15-21:15 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) werd afgelopen weekeinde op snelheid gecontroleerd. Zaterdagavond werd in Zaandijk een hoogste snelheid gemeten van 132 km per uur. In Zaandijk reden 82 van de 600 voertuigen te snel. In Koog aan de Zaan reden zondagavond achttien van de 330 bestuurders te hard. De overtreders zullen binnen enkele weken een boete ontvangen.

Tijdens een snelheidscontrole op de Dr H G Scholtenstraat werden zaterdagavond 95 bestuurders op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur. Van 510 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Tijdens de snelheidscontroles op de Provincialeweg werden verder nog drie bromfietsers bekeurd. Eén bromfietser reed zonder kentekenplaat en was niet verzekerd was en verder werden twee bromfietsers betrapt op het rijden zonder helm.

Hardrijder aan de kant

Zaandam, 18/19 mei, 18:30-00:45 uur

Agenten hebben vrijdagavond op de A7 een bestuurder aan de kant gezet en bekeurd omdat hij 42 km per uur te hard reed. De snelheid werd gemeten tijdens een onopvallende videosurveillance. In verband met wegwerkzaamheden was op de A7 een tijdelijke snelheidslimiet van 70 km per uur van kracht.

Te snel (1)

Purmerend, 20 mei, 14:45-16:10 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Van IJsendijkstraat reden zondagmiddag 37 van de 400 bestuurders, uit beide richtingen, te hard. De hoogste snelheid bedroeg 82 km per uur.

Te snel (2)

Middelie/ Broek in Waterland, 19/20 mei

Op de N247 in Middelie reden zondagmiddag tussen 14:30 en 17:00 uur 65 van de bijna tweeduizend bestuurders te hard. In Broek in Waterland waren zaterdag tussen 9:00 en 13:30 uur ruim twee keer zoveel hardrijders te vinden terwijl vier keer zoveel voertuigen de radarauto passeerden. Tijdens beide controles werd het verkeer uit beide richtingen gecontroleerd.

Eén op de tien te hard

Marken, 20 mei, 14:00-17:30 uur

Zondagmiddag werd op de Waterlandse Zeedijk op snelheid gecontroleerd. Veertig bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogste snelheid bedroeg 121 km per uur. Ook vijf motorrijders die inhaalden over de doorgetrokken streep zullen binnenkort een boete (van 130 euro) ontvangen.

Laatst gewijzigd 21-05-2007 14:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |