Gemeente Goirle

Rookverbod op Regte Hei

Het Brabants Landschap is eigenaar van De Regte Heide. Zij stelden een rookverbod in voor dit gebied en geven dat op de bordjes bij de toegangswegen van het natuurgebied aan. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt dit rookverbod met een van overheidswege opgelegd rookverbod. Dit rookverbod is jaarlijks in de periode van 1 maart tot en met 31 oktober van kracht.

Geen vuur in de natuur!
Natuur is van onschatbare waarde. Niet alleen zijn natuurgebieden plaatsen van schoonheid en ontspanning, Maar meer belangrijk verzekeren bossen en planten dat de temperatuur op aarde leefbaar is en dat wij genoeg zuurstof hebben te ademen!

Een van de grootste bedreigingen voor de bos en heide is brand. Nu het weer droger wordt neemt de kans op bos- en heidebranden weer toe. Soms worden branden in de natuur veroorzaakt door bliksem maar negen van de tien branden zijn veroorzaakt door mensen. Roken, uit de hand gelopen kampvuren of moedwillige opzet zijn veel voorkomend.

De gemeente Goirle kent een verbod op roken en open vuur in de natuurgebieden. Politie, brandweer en terrein beheerders zien toe op de naleving van dit rookverbod.
Mocht u nog meer willen weten over het rookverbod kunt u contact opnemen met de heer H.M.M. van den Boer, 06- 54387641.