Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 21 mei

BERGEN OP ZOOM, 21 mei 2007

Meer dan 100 bekeuringen bij snelheidscontroles

NIEUW-VOSSEMEER: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op zondag tussen 08.50 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg. Van de 482 passanten waren er 72 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 81 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

STANDDAARBUITEN: Op zondag hield de politie een snelheidscontrole aan de Molendijk n.a.v. klachten over hardrijders van buurtbewoners. Van de 215 passanten waren er 33 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Politie houdt man aan voor ernstige vorm huiselijk geweld

HALSTEREN: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van Halsteren aangehouden voor een ernstige vorm van huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn partner mishandeld en verkracht in hun woning in Halsteren. Familieleden van het slachtoffer hebben de politie hierop gewaarschuwd. De man is direct aangehouden en inmiddels inverzekering gesteld. De politie heeft al eerder bemoeienis gehad met de man en zijn partner in verband met huiselijk geweld.

Man aangehouden na achtervolging

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagavond een 31-jarige man uit Roosendaal aan voor roekeloos rijden. De politie zag op de Passenberg twee voertuigen staan en wilde deze controleren. Bij het zien van de politie gingen de autos er als een haas vandoor. De politie zette de achtervolging in. De politie achtervolgde één van de autos over de A58 richting Breda. De auto reed vanaf de afrit Roosendaal-Oost door Roosendaal richting Oudenbosch. Hierbij haalde de bestuurder gevaarlijk in en bereikte hij binnen de bebouwde kom snelheden tot 120 km/u. Bij de kruising Oranjestraat/Christinastraat in Bosschenhoofd is de automobilist aangehouden nadat hij zijn auto verliet en er te voet vandoor ging. De verdachte gooide bij het verlaten van de auto een flesje GHB weg. Dit is in beslag genomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg