Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA enquêteert bewoners en bezoekers Slachthuisbuurt

Wat moet er in het Slachthuis komen?

Zaterdag 12 mei vierde de Slachthuisbuurt haar 100-jarig jubileum met het Eeuwfeest. De PvdA was bij dit festival aanwezig en vroeg bewoners en regelmatige bezoekers van de wijk wat wensen en ideeën zijn voor de buurt.

De meeste mensen wonen met plezier in de Slachthuisbuurt. Op de vraag of de bewoners met plezier in de Slachthuisbuurt wonen, antwoordde 90% bevestigend, 8 % woont er met minder plezier en 2% gaf geen mening. Saamhorigheid, gezelligheid, het echte buurtgevoel,elkaar kennen zijn voornaamste redenen waarom men het zo naar de zin heeft in de buurt. Zwerfvuil, te veel anonimiteit en gebrek aan cohesie en te veel nieuwbouw/hoogbouw werden als argument gebruikt door de mensen die met minder plezier in de wijk wonen.

Uiteraard werd de bewoners gevraagd wat er volgens hen met het Slachthuis, dat deze maand precies honderd jaar bestaat, in de toekomst moet gebeuren. Woningen worden het meeste genoemd als toekomstige bestemming voor het beeldbepalende pand, op de voet gevolgd door bedrijfjes/ateliers en een wijkcentrum.

De Partij van de Arbeid-fractie wilde vervolgens weten waarmee de gemeente als eerste aan de slag moet in de wijk. Onderhoud/reiniging en veiligheid werd het meest genoemd, waarbij men het vooral heeft over zwerfvuil, drugsoverlast en sociale veiligheid op straat. Voldoende voorzieningen voor jongeren en speelvoorzieningen wordt ook als aandachtspunt genoemd.

Tot slot hadden de bewoners de gelegenheid om overige opmerkingen te maken. Daarbij vallen een aantal zaken op. Bewoners maken zich druk om het voortbestaan en voldoende aanwezig zijn van welzijnswerk zowel voor jongeren als voor ouderen. Ook zijn er zorgen over de sociaal-economische opbouw van de wijk en of het voorzieningenniveau wel op peil blijft. Een aantal bewoners hadden suggesties voor het gebouw van de toenmalige Hamelinkschool.

De PvdA zal de uitkomsten van de enquête gebruiken bij onder meer de behandeling in de Gemeneenteraad van herstructureringsplannen voor de buurt en herbestemming van het slachthuis.

*** EINDE PERSBERICHT ***