Gemeente Dongeradeel



---

Bonifatiusbeelden op de Markt in Dokkum

Op maandag 21 mei werd op de Markt in Dokkum een beeldengroep geplaatst. Deze beelden geven de vier bisschoppen weer die belangrijk zijn geweest voor de kerstening van Noordoost Fryslân. Ze vormen het startpunt van de Bonifatiusroute.
De vier beelden gingen rond 7.00 uur op transport vanuit Leeuwarden en kwamen rond 11.00 uur aan op de Markt in Dokkum. Rond 12.00 uur werd de beeldengroep van het kunstenaarsduo Groenewoud/ Buij uit Leeuwarden geplaatst op het altaar dat in het voorjaar van 2007 op de Markt is gebouwd.

Bonifatiusroute
Het altaar met de beeldengroep is onderdeel van de Bonifatiusroute. Dit is een cultuurhistorische wandel- en vaarroute die de toerist langs alle aan Bonifatiusverwante historische plekken in Dokkum leidt. Het altaar met de kunstwerken is het startpunt van de route. Verder bestaat de route uit de stiltetuin naast de Grote Kerk, een mobiele muziektent, markeringen van een wandelroute door de binnenstad van Dokkum, de Admiraliteitshelling, de opwaardering van het Bonifatiuspark en de Bronlaan en het Admiraliteitshuis.