Gemeente Gouda


overeenkomst realisatie woningen bellamystraat (21-5-2007)

Op woensdag 16 mei hebben de heer Jan de Jong van Jan de Jong Bouwmanagement en Projectontwikkeling uit Reeuwijk en wethouder Arnout Menkveld de koopovereenkomst getekend voor de realisatie van acht woningen aan de Bellamystraat. De braakliggende en rommelige plek krijgt hiermee een mooie bestemming, wat goed is voor de buurt.

Wethouder Arnout Menkveld (l) en Jan de Jong van Jan de Jong Bouwmanagement en Projectontwikkeling schudden elkaar de hand na de ondertekening van de koopovereenkomst. De acht eengezinswoningen die in jaren-dertig-stijl zijn ontworpen passen goed bij de woningen in de omgeving. Wethouder Arnout Menkveld: Buurtbewoners hebben een constructieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de locatie. Zij zijn bijvoorbeeld betrokken bij het vinden van een oplossing voor voldoende parkeerplaatsen. Deze samenwerking spreekt mij bijzonder aan. Daarnaast is in het plan rekening gehouden met groen in het straatbeeld. Omdat drie bomen moesten wijken, plaatsen we na de bouw vier bomen terug.

Ook de ontwikkelaar is blij met de nuttige bijdrage van de buurt. De heer De Jong: Op dit moment is het wachten tot de bouwvergunning rond is, maar we hopen nog dit jaar te starten met de bouw.

Vroeger stond aan de Bellamystraat een kleuterschooltje. Sinds dat niet meer gebruikt wordt zijn er verschillende initiatieven geweest voor de inrichting van deze plek. Plannen als een kinderdagverblijf of een medisch centrum bleken echter niet haalbaar. Vervolgens is besloten over te gaan tot woningbouw.

Het ontwerp voor de woningen die nu gerealiseerd worden komt van 2M-architecten.