Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Leen Looijen

21/05/2007

De heer L. Looijen (59) ontvangt op maandag 21 mei de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld van loco-burgemeester Paul Depla. Leen Looijen ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet voor Stichting Betaald Voetbal NEC.

Leen Looijen is in totaal achttien jaar verbonden geweest aan NEC. De eerste zeven jaar heeft hij zich als trainer ingezet op het veld. Vervolgens was hij elf jaar werkzaam als technisch directeur. Leen Looijen heeft in die periode een grote bijdrage geleverd aan het bevorderen van het maatschappelijk ondernemen van de club, maar ook aan het verder ontwikkelen van de relatie topsport/ breedtesport.

Hij is medeorganisator van het nationaal voetbalkamp voor gehandicapten in Barendrecht. Samen met de NEC spelers werkt hij elk jaar meerdere keren mee aan activiteiten van de Pluryn Werkenrode Groep en de kinderafdelingen van de Nijmeegse ziekenhuizen. Ook verleent hij zijn medewerking bij andere acties zoals het antiracisme project. Hij is de drijfveer achter de voetbalschool van NEC. De overeenkomst met de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) is daar onderdeel van. Leerlingen van de voetbalschool volgen hun middelbare opleiding aan de SSGN. Voetbalschool en opleiding monitoren gezamenlijk de voortgang van de leerprestaties.

Ook landelijk is Leen Looijen actief. Hij was in 1990 mede grondlegger van de organisatie van trainers betaald voetbal, de CBV. Aanvankelijk was hij bestuurslid technische zaken, vanaf 2004 is hij vice-voorzitter met de portefeuille sociale zaken.

Op maandag 21 mei om 16.30 uur wordt de Zilveren Waalbrugspeld ter gelegenheid van het afscheid van Leen Looijen als technisch directeur van de Stichting Betaald Voetbal NEC uitgereikt door loco-burgemeester Lenie Scholten. Dit vindt plaats in de gaanderij van McDOS Goffertstadion, stadionplein 1 te Nijmegen.