Politie Limburg-Noord

Bovenregionale Recherche houdt vijf verdachten aan voor woninginbraken, ladingdiefstallen en heling

Datum: 21-05-2007
Tijd bericht: 16:15
Plaats: Nederland
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft vandaag in Oss vier verdachten aangehouden op verdenking van het op grote schaal plegen van inbraken in woningen en diefstallen van ladingen uit vrachtwagens. De vijfde verdachte uit Sint-Michielsgestel werd aangehouden wegens gewoonteheling.

Uit onderzoek dat de afgelopen maanden is uitgevoerd door de BRZN is gebleken dat deze dadergroep strafbare feiten heeft gepleegd door heel Nederland. Bij de inbraken uit nieuwbouwwoningen werden onder andere grote aantallen verwarmingsketels en inbouwkeukens weggenomen. Naast deze woninginbraken waren de verdachten ook actief in het plunderen van vrachtwagens op zoek naar gemakkelijk verkoopbare goederen zoals computerapparatuur.

Vanochtend heeft de BRZN in Oss, Sint-Michielsgestel, Berghem, Den Dungen en Langbroek, doorzoekingen gedaan. Op in totaal tien locaties, waaronder woonhuizen en garageboxen, zijn goederen afkomstig van inbraken aangetroffen en in beslag genomen. In een loods in Den Dungen stuitte de BRZN op een zeer grote hoeveelheid gestolen goederen aan welke mogelijk zijn ontvreemd bij ladingdiefstallen in België en Nederland op diverse data in 2006 en 2007. Deze aangetroffen partij goederen bestond in totaal uit ruim 50 volgeladen pallets met verpakte beeldschermen, computers, memorysticks, printers en andere computer gerelateerde apparaten met een waarde van miljoenen euro's. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de goederen.

De BRZN heeft bij deze actie ruim honderd politiemensen ingezet. De vier aangehouden mannelijke verdachten, variërend in leeftijd van 24 tot 48 jaar, zijn allen woonachtig in Oss en worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De 62-jarige verdachte uit Sint-Michielsgestel wordt verdacht van gewoonteheling.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Voorlichting via Politie Brabant Zuid-Oost