Covide in zee met Vasco voor extra beveiliging

Barneveld/Amersfoort, 21 mei 2007 - Covide Virtueel Kantoor was reeds afgeschermd met gebruikersnaam en wachtwoord én een zwaar SSL-certificaat. Vanaf heden kunnen klanten voor extra veiligheid van de data kiezen via het inzetten van Vasco-tokens.

Veiligheid is een issue, dat voorheen tégen internettoepassingen werd gebruikt. Diefstal van laptops en slordigheid met het gebruik van afgedankte PC's en USB-sticks hebben leveranciers van webtoepassingen (ASP, tegenwoordig vaak SaaS genoemd) inmiddels juist een voordeel verschaft. De data staat bij dergelijke toepassingen immers op een server en niet op de locale systemen. Diefstal is dus niet mogelijk. Om de gebruiker extra beveiliging te bieden maken leveranciers van ASP, zoals internetbankiers en virtuele kantoren gebruik van SSL. Gebruikers zien rechtsonder een slotje en weten, dat benadering van de gegevens uitstekend beveiligd is.
Extra veiligheid kan worden verkregen met behulp van zogenaamde tokens. Daarbij moet de inloggende persoon iets hebben (bijvoorbeeld een pasje, een stick of een mobiele telefoon met een unieke eigen code) en iets weten (de code om het pasje of de telefoon te ontsluiten of een code die eens per minuut wordt gegenereerd). Het hebben en weten zorgt voor een uniek gegeven dat door een speciale server wordt gecontroleerd, voordat daadwerkelijk toegang wordt verleend tot de gewenste gegevens. Rabobank gebruikt hiervoor een Cardreader in combinatie met de bankpas. De Postbank gebruikt de mobiele telefoon. Ook Covide biedt vanaf nu die extra beveiliging. Het Barneveldse softwarehuis heeft daarbij gekozen voor een product van de leverancier Vasco via het in Amersfoort gevestigde Infràccent, reseller van security gerelateerde oplossingen en diensten..
Covide was dit jaar eerder in het nieuws door de nominatie voor de Top 100 innovatieve bedrijven van Bizz. Het bedrijf stond aan de basis en levert het kernteam voor de Open Source suite Covide Virtueel Kantoor, waarin o.a. CRM, groupware, HRM, VoIP-telefooncentrale en CMS met geïntegreerde Google-techniek op ASP-basis zijn geïntegreerd.

---

Informatie Infràccent
Contactpersoon Ed van den Brand
Hardwareweg 5c
3821 BL Amersfoort
E. e.vandenbrand@infrAccent.nl
I. www.infraccent.nl

Informatie Covide Virtueel Kantoor
A. Fokkerstraat 27-2
3772 MP Barneveld
T. 0342-450930
E. info@covide.nl
I. www.covide.nl