Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zeven sterren onder ÉÉn dak;
Renovatie best western eden hotel amsterdam voltooid

Amsterdam, mei 2007 - De lobby en kamers van het Best Western Eden Hotel Amsterdam zijn volledig gerenoveerd. De kamers hebben een verfrissende uitstraling gekregen en zijn voorzien van speciaal voor Eden gefabriceerde hotelbedden en topmatrassen (Norma) en veel fijne, dikke, grote kussens. Tevens hebben de kamers individueel regelbare airco, Philips LCD TV's, gratis high-speed Wired & Wifi internet en koffie & thee faciliteiten. Ook de badkamers zijn compleet gemoderniseerd en uitgerust met state of the art sanitair. Bovendien zijn de lobby's van het 3* sterren Best Western Eden Hotel (218 kamers) en het 4* sterren Eden Rembrandt Square Hotel (166 kamers) nu met elkaar verbonden via een ruime doorgang. Voor gasten zijn de faciliteiten van beide hotels op deze manier toegankelijk, zoals brasserie FLO in het ene hotel en de sfeervolle loungebar aan de Amstel in het andere hotel. In deze loungebar wordt een kleine FLO lunch- en dinerkaart geserveerd.

Eén dak
De stijl van het gerenoveerde Best Western Eden Hotel Amsterdam is het best te omschrijven als modern met kleurige accenten. Het ontwerp is van Dubbel M Projekt BV in nauwe samenwerking met Kentie & Partners Architecten uit Halfweg. De lobby en loungebar zijn nu meer één geheel en op de begane grond hebben de hotels eenzelfde karakter gekregen met een moderne frisse uitstraling. De faciliteiten van het Eden hotel sluiten perfect aan bij het Eden Rembrandt Square Hotel: dat betekent dus eigenlijk dat er nu 7* sterren onder één dak zijn gevestigd. Omdat de lobby's met elkaar zijn verbonden, kunnen gasten van het Eden Rembrandt Square Hotel gebruik maken van de gezellige loungebar van het Best Western Eden Hotel, alvorens aan te schuiven bij het diner in brasserie FLO dat weer gevestigd is onder het Eden Rembrandt Square Hotel.

Gastvrijheid in het hart van de stad
'Hospitality in the heart of the city' is het motto van de Eden Hotel Group. Het Eden Rembrandt Square Hotel ligt aan het beroemde en levendige Rembrandtplein aan de Amstelstraat. Het Best Western Eden Hotel kijkt aan de andere zijde uit op de Amstel. Alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de drijvende bloemenmarkt en de boeiende Amsterdamse musea, bevinden zich op loopafstand van de twee hotels. In de naaste omgeving zijn de winkelstraten, restaurants en clubs. Ook zijn er een tramhalte op Rembrandtplein en een metrostation onder het Waterlooplein. Parkeerfaciliteit (2.500 auto's) is op 4 minuten lopen van beide hotels.

Eden Hotel Group
Met 15 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven en Den Haag is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 600 medewerkers meer dan 1.870 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 15 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familieonderneming waarbij de leiding in handen is van twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.