Fortis Bank

Persbericht
Brussel, Utrecht 21 mei 2007

Twee door Fortis gefinancierde films in officiële competitie op 60e Festival van Cannes

In de officiële selectie van het 60e Festival van Cannes zitten twee langspeelfilms medegefinancierd door Fortis Mediacom Finance: de openingsfilm, My Blueberry Nights van Wong Kar Waï, en Paranoïd Park van Gus Van Sant, die vandaag wordt vertoond.

Deze selectie voor het Internationale Filmfestival van Cannes 2007 vormt de bekroning van een eerste activiteitsjaar dat bijzonder vruchtbaar was voor Fortis Mediacom Finance.

Via haar dochteronderneming Fortis Mediacom Finance, die zich toelegt op de financiering van de film- en audiovisuele sector, heeft Fortis bijgedragen tot de financiering van twee films die zijn opgenomen in de officiële selectie van het 60e Festival van Cannes, dat loopt van 16 tot 27 mei 2007.

My Blueberry Nights, de nieuwe langspeelfilm van de Chinese regisseur Wong Kar-Wai, maker van onder meer In the Mood for Love, opende de competitie van het 60e Festival van Cannes. Deze film met Jude Law, Nathalie Portman, en Norah Jones in haar eerste filmrol, werd tijdens de zomer van 2006 gedraaid in New York, Los Angeles, Las Vegas en Memphis.
Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Fortis Mediacom Finance, dat voor 4,68 miljoen USD bijdroeg in de financiering. Normaal komt de film eind november 2007 uit in de bioscoopzalen.

Gus Van Sant, regisseur van Elephant, de film die hem in 2003 de Gouden Palm en de Prijs voor de beste regie opleverde op het Festival van Cannes, stelde vandaag zijn nieuwste film, Paranoïd Park, voor. Deze langspeelfilm, een productie van MK2, werd tijdens de herfst van 2006 in Portland gedraaid. Deze productie genoot van een financiering door Fortis Mediacom Finance voor een bedrag van 3 miljoen USD.

De aanwezigheid van deze door Fortis Mediacom Finance gefinancierde films in Cannes valt samen met de eerste verjaardag van de onderneming. My Blueberry Nights is overigens de eerste financieringsoperatie van een langspeelfilm door Fortis Mediacom Finance, dat werd opgericht in mei 2006.

Fortis Mediacom Finance stelt kredieten ter beschikking van ondernemingen in de filmproductie, -distributie en -exploitatie, en beheert ook de financiering van projecten in de film- en audiovisuele sector : van de ontwikkeling (schrijven, scenario) en voorbereiding (techniek) tot de productie (opnamen en postproductie).

Bovendien ontwikkelt Fortis Mediacom Finance adviesactiviteiten op dit gebied (evaluatie van de rechten, bijstand bij het opzetten van grensoverschrijdende coproducties, toenadering en bedrijfsoverdracht, enz.).

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 43,2 miljard (30/04/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Press Contacts:

Brussels: +32 (0) 2 565 33 96 Utrecht: +31 (0) 30 226 32 19

Investor Relations:

Brussels: +32 (0) 2 510 53 91 Utrecht: +31 (0) 30 226 32 20