Datum: 21 mei 2007

Hillegom Doorrijder aangehouden De politie heeft een 21 jarige man uit IJmuiden aangehouden. De politie kreeg op zondag 20 mei, rond 18.50 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de 1e Loosterweg. Een van de betrokkene was zonder zijn identiteit achter te laten weggerend in de richting van Hillegom over de Pastoorslaan. Een getuige was achter hem aangerend. Halverwege de Pastoorslaan werd de verdachte gezien waarop hij een weiland was in gerend. Agenten zijn hem achterna gegaan tot op het moment de verdachte het opgaf. Hij werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van het ongeval. Op het politiebureau werd hij onderworpen aan een blaastest. Hij blies een uitslag van 560 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder was is zijn rijbewijs ingenomen. De bestuurster van de andere auto, een 35 jarige vrouw uit Vogelenzang, raakte niet gewond. Het bleef bij materiele schade.

Noordwijk Jongen gewond na mishandeling In een discotheek aan De Grent is op zaterdag 19 mei, rond 01.10 uur, een 18 jarige jongen uit Katwijk zwaar gewond geraakt. De jongen was met vrienden in een discotheek toen er onrust ontstond vanwege een glas wat gevallen was. Er ontstond ruzie tussen twee groepjes jongeren. Tijdens de ruzie werd er met een barkruk geslagen in de richting van de Katwijker. De Katwijker kreeg de barkruk tegen zijn arm aan, een diepe vleeswond was het resultaat. Een getuige kon de verdachte aanwijzen. De verdachte is op het politiebureau gehoord, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De Katwijker is per ambulance naar het LUCM gebracht.

Leiden Bekeuringen tijdens uitgebreide verkeerscontrole Agenten van de politie Leiden hebben op vrijdag 18 mei een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan. De controle werd ondersteund door de Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat en de Vreemdelingenpolitie.

Tijdens de controle werd gekeken naar de technische staat van de voertuigen en aanhangwagens. Maar ook naar de aanwezigheid van de juiste papieren.

Bestuurders werden door de politie onder andere gecontroleerd op hun identiteit. Personen die geen identiteitspapieren konden tonen en die in overtreding waren werden door de Vreemdelingen Politie gecontroleerd. In totaal schreven agenten 37 bekeuringen uit aan personen die geen identiteitsbewijs konden laten zien.

De politie schreef naast deze bekeuringen ook bekeuringen uit aan een bromfietser die zonder geldig rijbewijs reed. Drie bekeuringen werden uitgeschreven aan personen die geen geldig rijbewijs hadden om een aanhangwagen te trekken. Drie weekstaten van taxichauffeurs waren niet ingevuld waarvoor zij bekeurd werden, ook bleek van de taxichauffeurs met gladde banden te rijden. Er werd ook een bekeuring uitgedeeld omdat de losbreekreminrichting niet goed bevestigd was. De agenten bekeurden ook een persoon die met een aanhangwagen zonder kenteken reed.

De politie organiseert regelmatig grote verkeerscontroles waarbij auto's, taxi's en vrachtauto gecontroleerd worden op de technische staat. De controles worden uitgevoerd om onveilige voertuigen uit het verkeer te halen en te zorgen dat gebreken aangepast worden, dit alles met het oog op de verkeersveiligheid.

Leiden Aanhouding voor poging diefstal van bedrijfterrein De politie kreeg op zaterdag 19 mei, rond 22.30 uur, de melding dat een getuige twee mannen een hek over had zien klimmen bij de Hallenweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee auto's aan. In een auto zaten twee personen, een vrouw en een man. De andere auto was leeg. De twee inzittenden wilden in eerste instantie niet aangeven waar de personen van de tweede auto waren totdat de politie met een hond het terrein zou gaan afzoeken. Zij gaven aan dat twee vrienden van hen op het sloopbedrijf waren, omdat zij iets nodig hadden voor hun auto. Hierop zijn de man en de vrouw aangehouden en konden even later ook de twee andere mannen op het bedrijfsterrein aangehouden worden. De vier, een 22 jarige vrouw uit Valkenburg, een 20 jarige Voorschotenaar en een 24 en 25 jarige Leidenaar zijn op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Leiden Aanhouding na mishandelen man (94) De politie heeft op zaterdag 19 mei, rond 18.20 uur, een 43 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 94 jarige Leidenaar. De 94 jarige man deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde zonder enige aanleiding te zijn mishandeld. Hij wandelde over de Zijlsingel en liep een onbekende man tegemoet. De man passeerde hem, maar liep weer naar hem terug. De onbekende man gaf een schop tegen de wandelstok waardoor de 94 jarige man viel. Vervolgens schopte en sloeg hij de man. De onbekende man liep vervolgens weg. Twee omstanders schoten de 94 jarige man te hulp en de ambulance heeft hem naar het LUMC gebracht. De politie was inmiddels ter plaatse en kon via een getuigen de verdachte achterhalen. De verdachte is in zijn woning aangehouden en is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Verdachten van inbraken in auto's aangehouden De politie heeft zondag 20 mei rond 02.30 uur op een terrein van een autobedrijf aan de Hallenweg een 22 jarige man uit Leiden en een 26 jarige man uit Den Haag aangehouden. Beide verdachten werden door de politie op heterdaad betrapt bij het inbreken in meerdere auto's. De aanhouding op heterdaad was dankzij een tip van een voorbijganger die de twee bezig zag. In totaal is er daar in 38 auto's ingebroken. Ook bij een ander bedrijf aan de Hallenweg werd in 6 auto's ingebroken. De buit bestond voornamelijk uit auto radio's en kentekenpapieren voor aanhangwagens. Beide verdachten worden dinsdag 22 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie doet nader onderzoek.

Leiden Man voor leksteken autobanden aangehouden De politie heeft zondag 20 mei rond 06.15 uur op de 2e Binnenvestgracht een 32 jarige man uit Den Haag aangehouden. Een voorbijganger belde de politie dat hij zag dat de man op de Ceaciliastraat banden van een auto lek stak. In totaal bleken er van 21 auto's banden te zijn lek gestoken. De auto's stonden op de Ceaciliastraat, de Lange Lijsbethsteeg, de Vrouwenkerksteeg, de Lange Sint Agnietenstraat en de Vrouwenkerkkoorstraat. De man legde tegenover de politie een bekennende verklaring af en vertelde onder invloed van alcohol en medicijnen gehandeld te hebben. Die middag is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Haastrecht Controle over het stuur kwijt Een 23 jarige vrouw uit Haastrecht is op vrijdag 18 mei, rond 16.30 uur, de macht over het stuur kwijt geraakt terwijl zij in haar auto over de Provincialeweg West reed in de richting van Haastrecht. Vervolgens is zij met haar auto over de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer aan de andere zijde van de dijk gereden. Zowel politie als ambulance als brandweer rukten uit om hulp te verlenen. De vrouw is met onbekend letsel naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De verkeersdienst is aanwezig geweest om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Leimuiden Diefstal uit bedrijf Op maandag 21 mei, tussen 02.45 uur en 06.00 uur is er ingebroken in de winkel van een tankstation aan de Provincialeweg N207. Uit de winkel is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen en een geldbedrag. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar eventueel achtergelaten sporen. De politie vraagt personen die langs zijn gereden en mogelijk iets gezien hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongens aangehouden voor graffiti De politie heeft zaterdagavond 19 mei vier jongens aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op de geluidswal van het spoor. De vier, waarvan drie uit Rotterdam van 14, 14 en 15 jaar en een 13 jarige uit Nieuwerkerk aan den IJssel, werden op de Kleinpolderlaan aangehouden na een tip van een voorbijganger die de jongens op het spoor had zien lopen. De jongens legden tegenover de politie een bekennende verklaring af en vertelden de verfbussen in Nesselande te hebben gevonden. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders. Hen wacht een HALT-procedure.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongen aangehouden met gestolen brandblusser De politie heeft zaterdagmorgen 19 mei rond 08.55 uur op een afgesloten bouwterrein aan het Stationsplein een 16 jarige jongen uit Leusden aangehouden. Een surveillerende agenten zag de jongen daar staan met een brandblusser in zijn hand. Hij verklaarde dat hij net met de trein was gearriveerd maar dat hij niet de blusser, waarop het logo van de NS stond, had gestolen. Deze zou hij hebben gevonden op het terrein toen hij daar zijn sanitaire behoefte wilde doen. De brandblusser is aan de NS teruggegeven. De jongens krijgt een HALT-procedure.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --